Κονιόρδου: Εγκαταλείπουμε τη νομική οδό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Κονιόρδου: Εγκαταλείπουμε τη νομική οδό για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Για νέα στρατηγική στο ζήτημα του επαναπατρισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα έκανε λόγο από τη Νέα Υόρκη η υπουργός Πολιτισμού

Στην ανάγκη εξεύρεσης νέων προσεγγίσεων όσον αφορά στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στάθηκε σε δηλώσεις της από τη Νέα Υόρκη η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Στις συνεντεύξεις που έδωσε στην αμερικανική μητρόπολη, η κα. Κονιόρδου άσκησε κριτική στην τακτική που ακολουθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η οποία επικεντρώθηκε στη νομική διεκδίκησή των ελληνικών μνημείων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ενημέρωση που έγινε από το Υπουργείο Πολιτισμού, η υπουργός τόνισε πως υπάρχει μια καινούρια κινητοποίηση στο θέμα των Γλυπτών, καθώς εγκαταλείπεται η νομική οδός διεκδίκησης που είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και αποτέλεσε βασική αιτία άρνησης της βρετανικής πλευράς. Πλέον, μέσω της διπλωματικής οδού, η κα. Κονιόρδου αισιοδοξεί ότι θα αποκατασταθεί σταδιακά ένα κλίμα κοινής εμπιστοσύνης

ADVERTISING

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δίνει μια μάχη, μια πολύ μεγάλη μάχη» τόνισε η Λυδία Κονιόρδου, σε συνέντευξή της στον «Εθνικό Kήρυκα» και προσέθεσε: «Οι Έλληνες καθημερινά ζουν μεγάλη δοκιμασία και δίνουν μια μεγάλη μάχη για να αναταχτεί όλο αυτό το κλίμα να αποκτήσουν ξανά την αυτοπεποίθηση τους. Στον τομέα του πολιτισμού παρόλη την κρίση υπάρχει ένα οργασμός δραστηριοτήτων με ηρωικές καταστάσεις, ανθρώπων που δεν πληρώνονται κι όμως συνεχίζουν και δημιουργούν και να προσφέρουν. Αυτό δείχνει πραγματικά το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που αντέχει παρά τις δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές με τους πρόσφυγες. Προσφέρουμε από το υστέρημα μας στους ανθρώπους αυτούς που δοκιμάζονται σε χειρότερη μοίρα από εμάς, που χάνουν τα πάντα».

Κάλεσε δε την Ομογένεια «να έρθει, να δει, να ακούσει, να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Εθνικό Θέατρο, στα περιφερειακά θέατρα, στη Λυρική Σκηνή που πηγαίνει στην καινούρια της στέγη». «Το καταπληκτικό είναι ότι, παρά τα προβλήματα, όλοι οι θεσμοί δεν σταματούν, λειτουργούν και παράγουν ουσιαστικό έργο», πρόσθεσε η υπουργός.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επισκέφθηκε τη Νέα Υόρκη προσκεκλημένη του Ωνασείου Πολιτιστικού Ιδρύματος με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης "Ένας Κόσμος Συναισθημάτων: Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ. – 200 μ.Χ.'.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι απαντά το υπουργείο Πολιτισμού για το νορβηγικό Survivor

Independent: Η Ελλάδα προσφέρει ανταλλάγματα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

SHARE:

24Media Network