Κώστας Ευριπιώτης: Από τα “λιοντάρια” και τα “λιονταράκια” της ΕΡΤ μέχρι “Της Ελλάδος τα παιδιά”

Κώστας Ευριπιώτης: Από τα “λιοντάρια” και τα “λιονταράκια” της ΕΡΤ μέχρι “Της Ελλάδος τα παιδιά”

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης, στην πολυετή του καριέρα, σκόρπισε απλόχερα αμέτρητες στιγμές γέλιου.

Ο θάνατος του Κώστα Ευριπιώτη σε ηλικία 56 ετών ύστερα από γενναία μάχη με τον καρκίνο σκόρπισε θλίψη στους θαυμαστές του. Στη διάρκεια της πολυετούς του καριέρας στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν ένας από εκείνους τους ηθοποιούς που σκορπούσαν απλόχερα και γενναιόδωρα το γέλιο στο κοινό.

Από τις πρώτες συμμετοχές του στις σειρές “Τα λιονταράκια του Κυρ’ Ηλία” και “Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του”, ο Κώστας Ευριπιώτης ξεχώρισε ως το “ατίθασο νιάτο” που είχε πάντα έτοιμη την ατάκα στο στόμα, συνήθως στην αργκό και των “κώδικα” που μιλούσαν οι νέοι της εποχής.

  

 

Το ίδιο συνέβη και μέσα από τις συμμετοχές του σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της εποχής, όπως “Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα 1” και “Έλα να… γυμνωθούμε Ντάρλινγκ”.

Ο ρόλος ωστόσο με τον οποίο έμελλε να γραφτεί στο κοινό τηλεοπτικό μας υποσυνείδητο ήρθε με την άνοδο της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσα από την εξαιρετικά πετυχημένη κωμική σειρά του ΑΝΤ1 “Της Ελλάδος τα παιδιά”. Εκεί άφησε εποχή ως σμηνίτης “Γεώργιος Βλάχος”, πάντα με τις σπαρταριστές ατάκες του. 

  

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα