Κύκλος ομιλιών για την κλιματική αλλαγή στο Μουσείο Γουλανδρή

Εργοστάσιο που "καπνίζει"
Εργοστάσιο που "καπνίζει" AP

Η ομιλία του ακαδημαϊκού Χρήστου Τζερεφού για την κλιματική αλλαγή την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου

Τo Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο πλαίσιο τριετούς Προγράμματος (2019-2021), βασισμένου στις έρευνες της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΜΕΚΑ), διοργανώνει Κύκλο Ομιλιών με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή: Μάθε και Δράσε».

Ο πρώτος ομιλητής, Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, επικεφαλής της ΕΜΕΚΑ, θα μιλήσει με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Χθες, Σήμερα και Αύριο» την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στις 19.00, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου ΓΑΙΑ.

Θα αναφερθεί στις πλανητικές μεταβολές του κλίματος που καθορίζονται από μια λεπτή ισορροπία μεταξύ της ατμόσφαιρας, της γεώσφαιρας, της υδρόσφαιρας, της βιόσφαιρας και της κρυόσφαιρας. Οι αλλαγές στο περιβάλλον είναι γνωστές από την αρχαιότητα, έχουν αναγνωρισθεί στην κλασσική Ελλάδα και απετέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν έναν τομέα έρευνας που περιλαμβάνει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του πλανήτη μας. Θα επιχειρηθεί μία σύντομη ανασκόπηση βασικών γνώσεων που απαιτούνται για τον καθορισμό της ισορροπίας και της δυναμικής εξέλιξης στους διάφορους τομείς του περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση σε σπουδαία γεγονότα, στα οποία οι μεταβολές του περιβάλλοντος καθόρισαν και την πορεία της ιστορίας των κοινωνιών στον πλανήτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν βεβαίωση συμμετοχής από το Μουσείο.

Είσοδος και χώρος στάθμευσης: Όθωνος 100, Κηφισιά - Τηλ. 210 8015 870 εσωτ. 555 - Ώρες: 10.00 – 15.00

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες:

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Κώστας Συνολάκης, Ακαδημαϊκός, Καθηγητής φυσικών καταστροφών στη Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα: «Η κλιματική αλλαγή και οι παραλίες της Ελλάδος»

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Τάσος Γιαννίτσης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Υπουργός, με θέμα: «Οικονομικές – Κοινωνικές απειλές και θέματα πολιτικής» Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 Μαρία Δαμανάκη, Global Managing Director for the Oceans του Οργανισμού “The Nature Conservancy”, με θέμα: «Κλιματική αλλαγή: Η Προστασία της Φύσης, μέρος της λύσης»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κλιματική Αλλαγή
SHARE:

24Media Network