Λένα Διβάνη: Η παραίτηση από τη Νομική, το σκότος της πανεπιστημιακής κοινότητας και η δηλητηρίαση από Ινδιάνους

Λένα Διβάνη: Η παραίτηση από τη Νομική, το σκότος της πανεπιστημιακής κοινότητας και η δηλητηρίαση από Ινδιάνους
Λένα Διβάνη glomex

Αφοπλιστικά ειλικρινής και χειμμαρώδης, η γνωστή συγγραφέας μίλησε για τα αρνητικά σχόλια, εξήγησε γιατί δεν άντεξε την πανεπιστημιακή ιεραρχία και περιέγραψε πώς σε ένα ταξίδι της στη Βενεζουέλα τη δηλητηρίασαν οι Ινδιάνοι.

Η Λένα Διβάνη βρέθηκε καλεσμένη της εκπομπής “Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν” στην ΕΡΤ το μεσημέρι της Παρασκευής (02/06) και η γνωστή συγγραφέας μοιράστηκε απόψεις, ιστορίες και ανησυχίες.

Έχοντας εκφράσει δημοσίως την άποψη πως δεν θέλει να δημιουργήσει οικογένεια, η συγγραφέας σε ερώτηση για το εάν οι γυναίκες επιτίθενται στις γυναίκες που επιθυμούν κάτι τέτοιο, απάντησε πως το “status quo, η πατριαρχία εν προκειμένω, αλλά ισχύει για όλα, αυτό που είναι η μεγάλη του επιτυχία είναι να μην σε περιθωριοποιήσει αυτό, αλλά να βάλει εσένα τον ίδιο να το κάνεις. Έτσι, έχει ενσταλλάξει στις γυναίκες, στους gay, τους μαύρους, ότι παιδιά είστε κατώτεροι. Οπότε το έχεις καταπιεί αυτό, σου έρχεται από χίλιες πηγές και όλο αυτό το μεταφέρουν μέσα τους, επειδή έχουν στερηθεί -όσοι βρίζουν έχουν στερηθεί”.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην παραίτησή της από τη θέση της καθηγήτριας Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική Σχολή Αθηνών, σχολιάζοντας πως δεν άντεχε την πανεπιστημιακή ιεραρχία και τον τρόπο που δουλεύουν εκεί οι άνθρωποι, τονίζοντας ωστόσο πως αυτό που ήταν για εκείνη ήταν η διδασκαλία, την οποία χαρακτήρισε “ιερή”.

“Με την πανδημία χάθηκε όλο αυτό γιατί τα παιδιά ήταν πίσω από μία οθόνη, οπότε απομακρύνθηκα ψυχικά από τη γοητεία της διδασκαλίας και τότε αναδύθηκε όλο το σκότος της πανεπιστημιακής κοινότητας και είπα ‘τι κάνω εδώ, πρέπει να φύγω'”, είπε στη συνέχεια.

Τέλος, η Λένα Διβάνη περιέγραψε με γλαφυρότητα ένα από τα ωραιότερα ταξίδια που έκανε στη Βενεζουέλα, όπου βρέθηκε σε απόκοσμα μέρη και ήρθε αντιμέτωπη με τους χειρότερους φόβους της, ενώ εκείνη και τους υπόλοιπους που έκαναν αυτό το ταξίδι τούς δηλητηρίασε μια φυλή Ινδιάνων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα