M. Emmet Walsh: Πέθανε ο ηθοποιός του “Blade Runner”

Διαβάζεται σε 2'
Ο ηθοποιός M Emmet Walsh
Ο ηθοποιός M Emmet Walsh Photo by John Shearer/Invision/AP, File

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός M. Emmet Walsh. Είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 150 ταινίες, μεταξύ αυτών τις “Blade Runner”, “Blood Simple” και “Knives Out”.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Έμετ Γουόλς (M. Emmet Walsh), σκορπίζοντας θλίψη στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Με συμμετοχές σε πάνω από 150 ταινίες, ο Γουόλς έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τα φιλμ “Blade Runner“, “Blood Simple” και “Knives Out“, ενώ ένας από τους πιο γνωστούς του ρόλους ήταν στην ταινία “My Best Friend’s Wedding”, όπου υποδύθηκε τον πατέρα του Dermot Mulroney.

Όπως έκανε γνωστό ο μάνατζέρ του, ο βετεράνος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη, στο Βερμόντ.

Στο “Blade Runner” του Ridley Scott το 1982, ο Γουόλς υποδύθηκε το αφεντικό του Harrison Ford στην αστυνομία του Λος Άντζελες, ενώ στο σκηνοθετικό ντεμπούτο των αδελφών Coen “Blood Simple” υποδύθηκε τον μοχθηρό ιδιωτικό ντετέκτιβ Λόρεν Βίσσερ.

Ο M. Emmet Walsh στο “Blood Simple”

Άλλοι γνωστοί του ρόλοι ήταν ως διεφθαρμένος σερίφης στην ταινία τρόμου “Critters” του 1986 και ένας μικρός ρόλος ως φρουρός ασφαλείας στην ταινία “Knives Out”.

Ο Γουόλς εμφανίστηκε σε μια σειρά αξιομνημόνευτων ταινιών της δεκαετίας του 1970, όπως το “Little Big Man” με τον Dustin Hoffman, το “What’s Up, Doc?” με τον Ryan O’Neal και την Barbra Streisand, το “Slap Shot” με τον Paul Newman και το “The Jerk” με τον Steve Martin.

Σύμφωνα με το Variety, ο κριτικός κινηματογράφου Roger Ebert είχε δημιουργήσει τον “Κανόνα Stanton-Walsh“, σύμφωνα με τον οποίο καμία ταινία με τον Χάρι Ντιν Στάντον (Harry Dean Stanton) ή τον Έμετ Γουόλς σε δευτερεύοντα ρόλο δεν μπορεί να είναι εντελώς κακή, αν και αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ένας αλάθητος κανόνας.

Ο M. Emmet Walsh στο “Blade Runner”

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα