Μάγεψαν την Αθήνα οι Ρώσοι της Κρατικής Χορωδίας των Κοζάκων του Κουμπάν

Μάγεψαν την Αθήνα οι Ρώσοι της Κρατικής Χορωδίας των Κοζάκων του Κουμπάν

Φαντασμαγορική γιορτή στην για τη λήξη του Αφιερωματικού Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018

Η επιτυχημένη χρονιά τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας, 2017 – 2018, ολοκληρώθηκε χθες με έναν πράγματι ξεχωριστό τρόπο. Η μουσικοχορευτική  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με πολλούς Ρώσους που ζουν στην Ελλάδα και βέβαια πολύ περισσότερους Ελληνες, ήταν ιδιαίτερη καθώς ήρθε στην Αθήνα η πολυβραβευμένη Κρατική Χορωδία των Κοζάκων του Κουμπάν, που παρουσίασαν ένα καθηλωτικό πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την πλούσια παράδοση της Ρωσίας.

Επειδή παρευρέθηκα, οφείλω να πω ότι εντυπωσιάστηκα με την αρτιότητα των ερμηνειών, μολονότι δεν γνωρίζω τη ρωσική γλώσσα και βέβαια των χορευτών που έδειξαν επαγγελματισμό και υψηλή κατάρτιση της τέχνης του χορού. Πιθανότητα να έχουν κάνει κλασικό χορό, διότι οι κινήσεις τους, παρόλο που χόρευαν παραδοσιακούς σκοπούς, εμπεριείχαν στοιχεία μπαλέτου.

Το επισημαίνω αυτό, διότι η ελληνική πλευρά εμφάνισε τον πράγματι αξιόλογο σύλλογο παραδοσιακών  χορών και λαογραφικών ερευνών, «Χοροπαίγνιο», του Γιώργου Παντζιαρίδη με αντιπροσωπευτικούς χορούς από όλη την Ελλάδα, ενώ ιδιαιτέρως συμπαθητική ήταν η Λαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα «Εν-Χορδώ» με τη συνοδεία της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Ωστόσο, αν και οι Έλληνες χόρεψαν καλά και έπαιξαν περίφημα, απείχαν πολύ από την αρτιότητα της ρωσικής χορωδίας κι αυτό έπρεπε να το προσέξει το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, ώστε να εκπροσωπηθεί η χώρα μας με αντίστοιχου επιπέδου χορευτική ομάδα.

Πάντως, το πρόγραμμα που παρουσίασε ο συνθέτης και σολίστ, Χρήστος Νικολόπουλος, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στρατηγού, με αφιέρωμα στην έντεχνη μουσική και στο ρεμπέτικο και ερμηνευτές τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Μελίνα Ασλανίδου και Κώστα Μακεδόνα, που ερμήνευσαν διεθνείς επιτυχίες των μεγάλων Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου και Σταύρου Ξαρχάκου, ήταν εξαιρετικό και πολύ υψηλού επιπέδου.

Το αφιερωματικό έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας 2017-2018, ήταν πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, και σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσίας. Η Ελληνίδα υπουργός επισήμανε, στη σύντομη ομιλία της, ότι «ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους και τα έθνη, δημιουργεί γέφυρες συνεργασίας και  ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία.»

«Η λήξη του έτους Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας είναι ταυτόχρονα και η αρχή για μία νέα εποχή στην τουριστική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, μεταξύ των ελληνικών και ρωσικών περιφερειών με συγκεκριμένες συμφωνίες που θα ακολουθήσουν στην ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων και την ανάδειξη νέων προορισμών, με πολύ θετικές προοπτικές και  αμοιβαία οφέλη τα επόμενα χρόνια,» επισήμανε η Υπουργός Τουρισμού.

Ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Andrey Μaslov, μετέφερε το χαιρετισμό του Υπουργού Πολιτισμού, Vladimir Medinskiy και αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην επιτυχία του Έτους Τουρισμού. 

Στη χθεσινή βραδιά παρέστησαν υπουργοί των δύο χωρών, κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Περιφερειάρχες,  φορείς του τουρισμού και μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των ελληνικών και ρωσικών ΜΜΕ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με την   υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ελλάδας,  όπως επίσης και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

SHARE:

24Media Network