Με τα μάτια ανοιχτά: 4ο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ

Με τα μάτια ανοιχτά: 4ο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ

Από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room συνδιοργανώνουν το αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο "Με τα μάτια ανοιχτά", από την Πέμπτη 21 έως την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στηρίζοντας την αξία και τη δυναμική του ελληνικού ντοκιμαντέρ, με στόχο να φτάσει στο ευρύ κοινό, το αφιέρωμα "Με τα μάτια ανοιχτά" παρουσιάζει μία επιλογή διακεκριμένων ελληνικών ντοκιμαντέρ, καθώς και ελληνικές ταινίες τεκμηρίωσης που βραβεύτηκαν στο πρόσφατο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στο πρόγραμμα του φετινού αφιερώματος εντάσσεται και μια ενότητα που εστιάζει στη Συρία, με ξένα ντοκιμαντέρ που καταγράφουν συγκλονιστικές εικόνες από την καθημερινότητα του πολέμου εκεί και όχι μόνο.

Με τα μάτια ανοιχτά: 4ο αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ

Να σημειωθεί επίσης ότι στο πλαίσιο του αφιερώματος και σε συνεργασία με το CREATIVE EUROPE MEDIA DESK GREECE, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι με τίτλο "ΕΞΟΔΟΣ"/ “EXODUS” το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου (10-4μμ), καθώς και μια στρογγυλή τράπεζα την Κυριακή 24 Απριλίου (8.30μμ), όπου θα συμμετάσχουν ο Σύριος σκηνοθέτης Ταλάλ Ντερκί (η ταινία του Επιστροφή στη Χομς / Return to Homs προβάλλεται στο αφιέρωμα), καθώς επίσης και ο Σύριος σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Αμέρ Ματάρ, ιδρυτής του Syria Mobile Films Festival.

Για συμμετοχή στο εργαστήριο κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να δείτε όλο το πρόγραμμα, κάντε κλικ ΕΔΩ

INFO

Χώρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Τιμές εισιτηρίων: Ημερήσιο 5 ευρώ | Για 4 ημέρες 15 ευρώ


SHARE:

24Media Network