Μια λαμπερή και συγκινητική έναρξη για το 8ο Athens Open Air Film Festival

Μια λαμπερή και συγκινητική έναρξη για το 8ο Athens Open Air Film Festival

Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά!

"This kind of certainty comes but just once in a lifetime", λέει ο Κλιντ Ίστγουντ στη Μέριλ Στριπ. Κι εμείς είμαστε σίγουροι για την αγάπη σας στο 8ο Athens Open Air Film Festival, το οποίο ξεκίνησε την βόλτα του στην πόλη, ανοίγοντας «αυλαία» χθες με την πρώτη προβολή στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της πολυαγαπημένης ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ «Οι Γέφυρες του Μάντισον».

Με μια λαμπερή, εορταστική αλλά και συναισθηματική προβολή κήρυξε την έναρξη του κινηματογραφικού καλοκαιριού το αγαπημένο Φεστιβάλ στην ειδυλλιακή αυλή του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Το κοινό κατέφθανε από νωρίς και, μέχρι την έναρξη της προβολής, ο προαύλιος χώρος του Μουσείου είχε γεμίσει με καθιστούς σε καρέκλες και το έδαφος αλλά και όρθιους θεατές!

ADVERTISING
Μια λαμπερή και συγκινητική έναρξη για το 8ο Athens Open Air Film Festival

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens Open Air Film Festival, Λουκάς Κατσίκας, καλωσόρισε κοινό και συνεργάτες αναφέροντας ότι «Το Athens Open Air Film Festival γεννήθηκε συνδυάζοντας την αγάπη για την πόλη και το σινεμά».

Μια λαμπερή και συγκινητική έναρξη για το 8ο Athens Open Air Film Festival

Στη συνέχεια μίλησε για την ταινία έναρξης η οποία ήταν και η ταινία έναρξης του πρώτου Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» το 1995 και για το φετινό πρόγραμμα με την ξεχωριστή προβολή στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου («Ηλέκτρα», του Μ. Κακογιάννη στις 30 Ιουνίου) με την υπόσχεση το Φεστιβάλ να συνεχίσει τις δράσεις του σε ξεχωριστά και αναπάντεχα μέρη και εκτός Αθήνας.

Κλείνοντας τον λόγο του, ευχαρίστησε θερμά για τη σταθερή και μακρόχρονη υποστήριξη:

την Υπουργό Πολιτισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και τον Πρόεδρό του κο Κωνσταντίνο Μπιτζάνη, την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και τη συνεργάτιδα κα Ελένη Αλεξάκη, τον προϊστάμενο του τμήματος Eκθέσεων Eπικοινωνίας και Eκπαίδευσης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, κο Περίανδρο Επιτροπάκη και το προσωπικό φύλαξης του χώρου, τους συνεργάτες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Στην προβολή παρευρέθηκαν - μεταξύ άλλων - η πρώην Υπουργός, κα Λούκα Κατσέλλη, ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης, η ραδιοφωνική παραγωγός Μαίρη Ρετσίνα, ο Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, ο ηθοποιός Νικόλας Αγγελής και η Διευθύντρια του Hellenic Film Commission (ΕΚΚ), κα Βένια Βέργου.

Μια λαμπερή και συγκινητική έναρξη για το 8ο Athens Open Air Film Festival

Μετά την προβολή, οι θεατές απόλαυσαν παγωμένη μπύρα Fischer στον υπέροχο κήπο του εστιατορίου του Μουσείου «Ιλίσια».

Η Fischer, η πιο σινεφίλ μπίρα, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας που επιστρέφει για 8η χρονιά. Έτσι, θα ταξιδέψει, με την ξεχωριστή της γεύση, όλο το καλοκαίρι τους λάτρεις της, σε κινηματογραφικούς ρυθμούς κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, χορηγώντας το 8ο Athens Open Air Film Festival!

Το 8th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με προβολές, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικούς χώρους, άλση, πλατείες και μερικά από τα ομορφότερα μουσεία και σημεία της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι μέλος του δικτύου πολιτισμού Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


SHARE:

24Media Network