20 χρόνια Βήτα Πεις: “Βούλιαξε” το κλειστό του ΟΑΚΑ στη γιορτή της χιπ χοπ

20 χρόνια Βήτα Πεις: “Βούλιαξε” το κλειστό του ΟΑΚΑ στη γιορτή της χιπ χοπ
Twitter / @JohnPikpas

Χιλιάδες κόσμος πέρασε τις πύλες του κλειστού γηπέδου μπάσκετ "Νίκος Γκάλης" του ΟΑΚΑ, για να γιορτάσουν μαζί με τους Βήτα Πεις, τα 20 χρόνια πορείας τους στην χιπ χοπ.

Για ακόμη μια φορά το ελληνικό χιπ χοπ έδειξε πως έχει γερά θεμέλια και φανατικούς θαυμαστές σε κάθε γωνιά της χώρας, οι οποίοι φαίνεται να συνέρρευσαν απόψε στο ΟΑΚΑ για να δώσουν ένα ηχηρό παρών στην εορταστική συναυλία των Βήτα Πεις για την 20ετή πορεία τους.

Η βροχή, το νέο κύμα της πανδημίας και όλα τα άλλα “εμπόδια” που μπορεί να υπήρξαν, δεν ήταν αρκετά για να εμποδίσουν χιλιάδες μουσικόφιλους να περάσουν τις πύλες του κλειστού γηπέδου μπάσκετ “Νίκος Γκάλης”, για να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με το κορυφαίο hip-hop συγκρότημα της Αθήνας.

Φαίνεται πως η χιπ χοπ και η ραπ είναι από τις μουσικές που εκφράζουν περισσότερο από ποτέ τα βάρη που κουβαλάμε σήμερα στην πλάτη μας καθώς οι εικόνες από τη συναυλία που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν ένα ΟΑΚΑ κατάμεστο (θυμίζοντας και το νωπό στη μνήμη “προσκύνημα” του Λεξ στη Νέα Σμύρνη). Μια συναυλία γεμάτη παλμό, ήχους χιπ χοπ, στίχους που σε διαλύουν και φως, από τους προβολείς της σκηνής μέχρι τις κόκκινες φωτοβολίδες των θεατών στην αρένα και την κερκίδα.

Πολλοί από τους θαυμαστές του συγκροτήματος ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, για δουν από κοντά την 100η ζωντανή εμφάνιση των Βήτα Πεις. Το συγκρότημα, μάλίστα κοινοποίησε πολλές ιστορίες θαυμαστών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.


 


 


 

Ποιοι είναι οι ΒήταΠεις

Οι ΒήταΠεις είναι ελληνικό hip-hop συγκρότημα από την Αθήνα. Το Β.Π. έχει διάφορες σημασίες, αρχικά σήμαινε «Βόρεια Προάστια» και αργότερα ως «Βάπτισμα Πυρός».

Η ομάδα Β.Π. ξεκίνησε με ηχογραφήσεις για τον πρώτο της το 2002, με τον δίσκο “To Αθάνατο”, που κυκλοφόρησε το 2003 και ήταν διαθέσιμος για δωρεάν κατέβασμα. Λίγους μήνες μετά, έγινε η πρώτη συναυλία τους στην Καλαμάτα στις 27 Δεκεμβρίου.

Ένα χρόνο αργότερα γράφτηκε ο δίσκος “Αξέχαστο”, ο οποίος κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2004 και με συμμετοχές σε live, έτσι ώστε να γίνει ευρέως γνωστό το συγκρότημα και η μουσική τους κυρίως στην Αθήνα όπου ήταν και είναι η βάση τους.

Στην συνέχεια το συγκρότημα, έκανε κάποιες αλλαγές, αφού απομακρύνθηκαν από την ομάδα κάποια άτομα και προστέθηκαν άλλα. Ακολούθησαν πολλές συνεργασίες, νέες φιλίες, αμέτρητες συναυλίες και τραγούδια που είναι ιδιαιτέρα γνωστά στον κόσμο της hiphop και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα