6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά με ελεύθερη είσοδο

6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά με ελεύθερη είσοδο
Χαριτίνη Πανοπούλου 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά το οποίο θα πραγματοποιηθεί 20 και 21 Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο.

Το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά διοργανώνουν στις 20 και 21 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (ΠΜΚΠ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ (Δευτέρα 20 Μαρτίου) η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, θα συμπράξει με τον διακεκριμένο κιθαριστή Χρίστο Τζιφάκη, που θα παρουσιάσει με το γκρουπ των μουσικών που τον συνοδεύουν (Παναγιώτης Μπουραζάνης, Γιάννης Δημουλάς, Φανή Δεμέστιχα, Μελίνα Ιωαννίδου) δικές του συνθέσεις με επιρροές από τη φλαμένκο σχολή και την ελληνική μουσική παράδοση.

Τη δεύτερη μέρα, το φεστιβάλ φιλοξενεί τους βραβευθέντες κιθαριστές του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, Νίκο Γερακάκη και Δημήτρη Βαλαβάνη, σε έργα Domenico Scarlatti, Manuel Ponce και Astor Piazzolla.

Camerata Junior MARIA GRAMMATIKOU

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας η Χαριτίνη Πανοπούλου με όχημα τον ζεστό ήχο της κλασικής κιθάρας αλλά και την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, θα παρουσιάσει από τον τελευταίο της δίσκο Mystic Emotions, τραγούδια που άφησαν εποχή. Πρόκειται για μεταγραφές του κιθαριστή Παναγιώτη Μάργαρη. Μεταξύ άλλων θα ακουστούν δημοφιλή κομμάτια των Lana del Rey, Beatles, Aerosmith, Police κ.α.

Νίκος Χαλιάσας MARIA GRAMMATIKOU

Η είσοδος και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ είναι ελεύθερη απαιτείται όμως η κράτηση θέσης μέσω της ticketservices ή στο Ταμείο του Θεάτρου. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.00 μ.μ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο Βασίλης Μαστοράκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Έρα Χαντζάρη 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά

Η κιθάρα είναι ένα κλασικό και ταυτόχρονα ένα λαϊκό μουσικό όργανο γιατί αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της στην μουσική εκπαίδευση, ο ΟΠΑΝ προσφέρει σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο μέσα από τη δουλειά του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και φυσικά μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε. Μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες μας, στο πλαίσιο αυτό, είναι η φετινή διοργάνωση του 6ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, που τείνει να γίνει θεσμός“, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης.

Θεοδωρούδης

Σχεδιάσαμε φέτος δύο συναυλίες που απευθύνονται σε όλους τους φίλους της μουσικής. Περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμα αυτό πολλές από τις εκφραστικές μορφές και δυνατότητες που έχει η κιθάρα, διευρύνοντάς το πέρα από το κλασικό ρεπερτόριο που σταθερά αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς. Σας καλούμε να παρακολουθήσετε το 6ο Φεστιβάλ Κιθάρας του Πειραιά. Πιστεύουμε ότι θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον” δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΠΜΚΠ Βασίλης Μαστοράκης που έχει την επιμέλεια του φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα