Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος στο Ηρώδειο – Το sold out και οι αντιδράσεις

Άννα Βίσση και Αντώνης Ρέμος στο Ηρώδειο – Το sold out και οι αντιδράσεις
Αντώνης Ρέμος- Άννα Βίσση

Αντιδράσεις σημειώθηκαν για δύο συναυλίες του Αντώνη Ρέμου και της Άννας Βίσση που θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο.

Επίδαυρος και Ηρώδειο στο μυαλό των περισσοτέρων θεωρούνται χώροι ιδιαίτεροι. Χώροι που για να πατήσει κανείς το πόδι του πρέπει να έχει δώσει τα απόλυτα διαπιστευτήρια υψηλής “κουλτούρας”. Και τώρα που οι Δυτικές κοινωνίες βιώνουν μία πρωτοφανή συντηρητικοποίηση, αυτό άγγιξε και τον χώρο της Τέχνης. Έτσι φέτος ζήσαμε γιουχαϊσματα στις παραστάσεις της Λένας Κιτσοπούλου (Σφήκες), αλλά και του Φρανκ Κάστορφ (Μήδεια) και γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών διαδικτυακών πολέμων για το τι έργα πρέπει να βλέπουμε στους χώρους αυτούς και για το πόσες παρεμβάσεις μπορεί να δεχθεί η αρχαία τραγωδία.

Αντιδράσεις σημειώθηκαν και για δύο συναυλίες που θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο, όχι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αλλά σαν ιδιωτικές παραγωγές (το Σεπτέμβριο το Ηρώδειο παραχωρείται σε ιδιώτες). Ο λόγος για τις συναυλίες του Αντώνη Ρέμου και της Άννας Βίσση.

Πολλοί οι θεματοφύλακες του Πολιτισμού μας, πολλές και οι συζητήσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, εποχές πνιγμένες στον παραλογισμό και τη λογοκρισία.

Για την ιστορία, τα αιτήματα για την παραχώρηση του Ηρωδείου κατατίθενται στο υπουργείο Πολιτισμού και εξετάζονται αρχικά από 11μελή επιτροπή που ορίζεται επί τούτου και η οποία αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη υπηρεσιών και φορέων του ΥΠΠΟ και από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Εθνικού Θεάτρου και του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Ο Αντώνης Ρέμος πήρε εύκολα έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και μάλλον αυτό οφείλεται στο όνομα του καταξιωμένου Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, Michael Bolton (Μάικλ Μπόλτον), με τον οποίο θα δώσουν μαζί ένα ξεχωριστό live.

Στην περίπτωση της Άννας Βίσση υπήρξε μεν διχογνωμία, αλλά τελικά μετά από ένσταση που διατυπώθηκε, πήρε την έγκριση, καθώς η συναυλία που θα πραγματοποιήσει είναι φιλανθρωπική και γίνεται για τους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεων Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). Στη δική της περίπτωση, ωστόσο φέρεται να υπήρξε διχογνωμία καθώς η επιτροπή που εξέτασε αρχικά το αίτημα δεν το έκανε δεκτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κοινό ουδόλως πτοήθηκε από τη λογοκρισία αυτή και μέσα σε λίγες μέρες τα εισιτήρια για τη συναυλία της Άννας Βίσση εξαντλήθηκαν.

Ας δούμε τις λεπτομέρειες των δύο αυτών συναυλιών:

Η Άννα Βίσση σε μια μοναδική συναυλία για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Ηρώδειο, η Άννα Βίσση πρωταγωνιστεί σε μία υψηλών προδιαγραφών και ιδιαίτερης αισθητικής συναυλία. Σ’ αυτή τη μαγική βραδιά θα παρουσιάσει, μέσα από ένα ξεχωριστό μουσικό πρίσμα, τα πιο σπουδαία τραγούδια της, τραγούδια που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην καριέρα της καθώς και στην ελληνική μουσική εν γένει, από τον συνθέτη της ζωής της, Νίκο Καρβέλα.

Την συνοδεύουν το Σύνολο Ποικίλης Μουσικής «Φιλαρμόνια» υπό τη διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη (με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν, στις παραστάσεις «Δαίμονες» και «Οι Καμπάνες Του Edelweiss»), η 40μελής Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών και η βραβευμένη πιανίστα Βικτωρία Φιοράλμπα Κιαζίμη. Στη βραδιά εμφανίζονται και μέλη από την μπάντα της Άννας Βίσση.

Με φόντο τον ιστορικό χώρο του Ηρωδείου, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τον αττικό ουρανό, η σπουδαία κι αγαπημένη σε όλους φωνή της Άννας Βίσση θα γίνει το όχημα για μία ανεπανάληπτη βραδιά που θα γράψει ιστορία και θα ενισχύσει τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Ο Αντώνης Ρέμος υποδέχεται τον Michael Bolton “Κάτω από την Ακρόπολη”

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο, ο Michael Bolton με την βαθιά αισθαντική φωνή του, τις διαχρονικές του επιτυχίες και τα νέα του τραγούδια έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει τον Αντώνη Ρέμο στην σκιά της Ακρόπολης σε μία μοναδική συναυλία, γεμάτη μοναδικές ερμηνείες, αποδεικνύοντας ότι η μουσική δεν έχει σύνορα.

Ο Michael Bolton είναι πολυβραβευμένος τραγουδιστής/τραγουδοποιός με δύο βραβεία Grammy, ο οποίος έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και συνεχίζει να περιοδεύει σε όλο τον κόσμο.

Γιορτάζοντας περισσότερα από 50 χρόνια συνεισφοράς στη μουσική, αποκαλύπτει τη διαχρονική του αξία με μια συλλογή φρεσκογραμμένων τραγουδιών στο νέο του άλμπουμ Spark of Light, που θα μοιραστεί με το κοινό μαζί με διαχρονικές επιτυχίες του.

Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες σύμβολα, που έχουν εμπνεύσει τη δική του καριέρα, όπως οι Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Renee Fleming, BB King, Bob Dylan και – ίσως η μεγαλύτερη επιρροή του – ο Ray Charles.

Ο Αντώνης Ρέμος, είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης. Ερμηνευτής καρδιάς, με υπέροχη φωνή, από την πρώτη μέρα της καριέρας του μέχρι και σήμερα βρίσκεται αδιάλειπτα στην κορυφή, τα τραγούδια του κατακτούν πάντα τις πρώτες θέσεις στα charts ενώ οι ερμηνείες του είναι αξεπέραστες. Η φήμη του ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδας, αφού σε όλες τις περιοδείες του ανά τον κόσμο οι συναυλίες του είναι πάντα sold out.

Από το 2012 και μέχρι σήμερα ο Αντώνης Ρέμος έχει συνεργαστεί επί σκηνής με μεγάλους ξένους καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς. Ο Julio Iglesias, η Gloria Gaynor, ο Eros Ramazzoti, οι UB40, ο Dany Brilliant, οι GipsyKings είναι μερικά από τα ονόματα που έχει βρεθεί μαζί τους στην σκηνή.

Αυτή την φορά ο Αντώνης Ρέμος προσκαλεί τον Michael Bolton να μοιραστεί μαζί του επί σκηνής μοναδικές μουσικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες, σε ένα από τους πιο σημαντικούς και ιστορικούς χώρους παγκοσμίως.

Ο ίδιος έχει επιλέξει ένα ρεπερτόριο από μεγάλα και διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών, που έχει ήδη συνεργαστεί στην μέχρι σήμερα καριέρα του και έχει προσθέσει στην προσωπική του δισκογραφία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα