BBC: Η Φουρέιρα στη Eurovision κάνει τη Beyonce περήφανη

BBC: Η Φουρέιρα στη Eurovision κάνει τη Beyonce περήφανη
Ελένη Φουρέιρα AP

Άναψε... "fuego" στη σκηνή της Eurovision, ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, τις τελευταίες ημέρες είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη και το ένα μετά το άλλο τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμουασχολούνται με τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της. Το BBC γράφει διθυράμβους για την Ελένη Φουρέιρα και το κοινό δείχνει ότι θέλει να μάθει τα πάντα για τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου

“Πώς η ποπ σταρ από την Ελλάδα βοήθησε την Κύπρο να γίνει φαβορί για τη νίκη στη Eurovision“. Με τον τίτλο αυτό, το BBC παρουσιάζει ένα μίνι αφιέρωμα και μία μικρή συνέντευξη της Ελένης Φουρέιρα, αναγνωρίζοντας ότι φέτος “σάρωσε” τη σκηνή του μουσικού διαγωνισμού με τρόπο που δεν κατάφερε κανένας άλλος συνάδελφός της. Και πράγματι, το κατά τα λοιπά “αδιάφορο” απέναντι στη Eurovision βρετανικό κοινό φαίνεται να ανταποκρίνεται, αφού η σχετική δημοσίευση είναι σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου.

Ο συντάκτης του άρθρου δεν παραλείπει για μία ακόμη φορά να τονίσει ότι η Φουρέιρα είναι ότι… πλησιέστερο σε Beyonce ανέβηκε ποτέ στη σκηνή του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. “Η τρίλεπτη ερμηνεία του Fuego έχει τόσο έντονη χορογραφία και τίναγμα μαλλιού, που η Beyonce θα ήταν περήφανη”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Η σύγκριση κάθε άλλο παρά φαίνεται να ενοχλεί τη Ελένη που απαντά ότι η Αμερικανίδα σταρ είναι “η καλύτερη των καλύτερων”. Με αρκετή δόση χιούμορ μάλιστα υπογραμμίζει ότι το τίναγμα του μαλλιού είναι το σήμα κατατεθέν της, η δική της “hairography” όπως αναφέρει (κάνοντας ένα επιτυχημένο λογοπαίγνιο των λέξεων “χορογραφία” και “μαλλιά” στα αγγλικά). Κι όπως τονίζει, “κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι πολύ εύκολο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πεθαίνω κάθε φορά πάνω στη σκηνή”.

Η Ελένη Φουρέιρα, είναι η απόλυτη σταρ της φετινής Eurovision σύμφωνα με το BBC

Το BBC εξιστορεί την πορεία της Ελένης, από την Αλβανία όπου χρειάστηκε να φύγει στη διάρκεια του πολέμου με την οικογένειά της, για να εγκατασταθεί στην Ελλάδα, όπου σήμερα θεωρείται μια από τις πλέον επιτυχημένες ποπ σταρ της χώρας. “Ξεκινήσαμε τη ζωή μας από το μηδέν στην Ελλάδα”, αφηγείται η ίδια, προσθέτοντας ότι “ήταν πολύ δύσκολο για εμένα και τους γονείς μου” και ότι “είχα πολλά όνειρα και ήθελα να πετύχω”.

Μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό της για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό, δηλώνει ότι πλέον θεωρεί την Κύπρο “την τρίτη πατρίδα” της, μετά την ευκαιρία που της προσέφερε.

Πάντως, το BBC εκτιμά ότι η Φουρέιρα θα καταφέρει να χαρίσει την πολυπόθητη νίκη για την Κύπρο στη Eurovision. Και φιλοξενεί δηλώσεις υπευθύνων που δείχνουν ότι η Κύπρος με χαρά και προθυμία θα είναι σε θέση να διοργανώσει το διαγωνισμό το 2019.

Η Ελένη Φουρέιρα θα διεκδικήσει την πρωτιά στον τελικό της Eurovision το Σάββατο το βράδυ, ενώ απόψε, μετά το β΄ ημιτελικό, θα μάθει με ποιά ακριβώς σειρά θα διαγωνιστεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα