BBC: “Κόβει” τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον μετά τις καταγγελίες – σοκ του “Finding Neverland”

BBC: “Κόβει” τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον μετά τις καταγγελίες – σοκ του “Finding Neverland”
Μάικλ Τζάκσον AP

Παρά την πρωτοφανή απόφαση, το βρετανικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει δική του ταινία - ντοκιμαντέρ για να ρίξει φως στα έργα και της ημέρες του "βασιλιά της ποπ".

Οι ακροατές του βρετανικού ραδιοφωνικού σταθμού BBC Radio2 δεν θα ακούν πλέον τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός φέρεται «αθόρυβα αφαίρεσε τη μουσική του “βασιλιά της ποπ” από τις λίστες αναπαραγωγής» λόγω των σοκαριστικών ισχυρισμών στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», το πρώτο μέρος του οποίου, προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου από το HBO.

Στο ντοκιμαντέρ του Νταν Ριντ παρουσιάζονται με λεπτομέρειες οι τρομακτικές κατηγορίες των Γούειντ Ρόμπσον, 36 ετών και Τζέιμς Σέιφτσακ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο τραγουδιστής τους κακοποίησε σεξουαλικά, όταν ήταν παιδιά. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και η τελευταία φορά που μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον ήταν στις 23 Φεβρουαρίου.

Το δύο επεισοδίων ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Channel 4, την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Η οικογένεια του Τζάκσον αρνείται τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο «Leaving Neverland» και το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία ανακοίνωσε νομικές ενέργειες εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού HBO.

Εν τω μεταξύ, το BBC ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τη δική του ταινία για τον εκλιπόντα ποπ σταρ, που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος.

Η ταινία με τίτλο «Michael Jackson: The Rise and Fall» (Μάικλ Τζάκσον: Η άνοδος και η πτώση) θα ρίξει φως στη ζωή και την καριέρα του τραγουδιστή.

Στο ντοκιμαντέρ του BBC 2 ο Ζακ Περέτι εξερευνά τα παιδικά χρόνια του Τζάκσον στο Γκάρι της Ιντιάνα, τη δεκαετία του 1960, τα χρόνια στο οικογενειακό συγκρότημα «The Jackson 5» και τη σόλο μουσική καριέρα του, καθώς και τις μάχες που έδινε με τη φήμη και τον Τύπο και την προετοιμασία για την περιοδεία του «This Is It» πριν από τον θάνατό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα