Eurovision 2016: Ψήφισε την καλύτερη ελληνική συμμετοχή όλων των εποχών

Eurovision 2016: Ψήφισε την καλύτερη ελληνική συμμετοχή όλων των εποχών

Από τη Μαρινέλλα και το "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα", στην 'Άνοιξη' και το S.A.G.A.P.O του Μιχάλη Ρακιντζή, ως την Έλενα Παπαρίζου και τους φετινούς συμμετέχοντες διάλεξε την καλύτερη (και καταψήφισε τη χειρότερη) συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision

H Eurovision στην Ελλάδα παρουσιάζει μια μοναδική και άξια μελέτης αντίφαση. Όλοι την απαξιούν, όλοι μιλούν κοροϊδευτικά για αυτή (και όχι άδικα σε πολλές των περιπτώσεων), αλλά παράλληλα όλοι ασχολούνται μαζί της, κάθε φορά που πλησιάζει η ώρα της διεξαγωγής της. Δεν είναι τυχαίο πως το τηλεοπτικό προϊόν που ονομάζεται Eurovision, αποτελεί στη χώρα μας ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα, με τηλεθέαση ρεκόρ που αγγίζει ποσοστά της τάξεως του 80%. Τηλεθέαση που σημειώνεται σε διαφορετική περίπτωση μόνο σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες, Μουντιάλ και Euro.

Εξάλλου, αμφιβάλλω αν υπήρξε χώρα στην Ευρώπη που ανήγαγε το εσώρουχο της εκπροσώπου στο διαγωνισμό σε μείζον θέμα αντιπαράθεσης σε τηλεπαράθυρα και εφημερίδες ή προκάλεσε “πόλεμο των άστρων” στο καλλιτεχνικό στερέωμα, με αφορμή τον ελληνικό τελικό ανάδειξης της ελληνικής συμμετοχής (Αναφέρομαι στο 2002 και τα όσα είχαν απασχολήσει για μέρες την τηλεοπτική επικαιρότητα, μετά την επιλογή του S.A.G.A.P.O. και του Μιχάλη Ρακιντζή).

Σε κάθε περίπτωση, Eurovision είναι και ήρθε, με τον Α’ ημιτελικό να ξεκινά στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης και εμείς συγκεντρώσαμε εδώ όλες τις ελληνικές συμμετοχές. Εκείνες που έκαναν τη διαφορά και τις άλλες που δεν εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε από την Ευρώπη ή και τα τραγούδια που ακόμη και εμείς εδώ θέλουμε να ξεχάσουμε.

Ψήφισε το καλύτερο τραγούδι που έστειλε ποτέ η Ελλάδα και… καταψήφισε εκείνο που δεν θα θέλαμε ποτέ να πατήσει στη σκηνή της Eurovision:

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στα 42 χρόνια έχουμε 37 συμμετοχές γιατί πέντε χρονιές η Ελλάδα δεν πήρε μέρος στη Eurovision

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα