Eurovision 2019: Τα φαβορί και τα στοιχήματα του τελικού – Τα προγνωστικά για Ελλάδα και Κύπρο

Eurovision 2019: Τα φαβορί και τα στοιχήματα του τελικού – Τα προγνωστικά για Ελλάδα και Κύπρο

Πώς διαμορφώθηκαν τα στοιχήματα και τα προγνωστικά μετά από την πραγματοποίηση των δύο ημιτελικών. Ποιες χώρες θεωρούνται τα μεγάλα φαβορί για τον τελικό του Σαββάτου, που θα γίνει στο Τελ Αβίβ.

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου (18 Μαΐου) στο Expo Tel Aviv Τελ Αβίβ. Οι δύο ημιτελικοί πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και οι 20 χώρες που πέρασαν (10 από κάθε ημιτελικό) είναι οι εξής: Ελλάδα, Κύπρος, Λευκορωσία, Σερβία, Εσθονία, Τσεχία, Αυστραλία, Ισλανδία, Σαν Μαρίνο, Σλοβενία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Αλβανία, Σουηδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Νορβηγία, Ελβετία και Μάλτα.

Μετά και από τον Β’ Ημιτελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, τα στοιχήματα και τα προγνωστικά έχουν διαμορφωθεί διαφορετικά. Η Ολλανδία είναι το μόνιμο φαβορί που βρίσκεται στην πρώτη θέση και, ενώ πριν ξεκινήσουν οι ημιτελικοί η Αυστραλία δεν ήταν καν στην δεκάδα, πλέον έχει εκτοξευτεί και είναι στη 2η θέση. Η τριάδα των χωρών που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον τελικό του Σαββάτου, συμπληρώνεται με τη Σουηδία.

Όσον αφορά την Κύπρο και την Τάμτα, πριν από την εμφάνισή της την είχαμε δει να είναι στην 11η θέση και αυτή τη στιγμή είναι στη 13η θέση. Η Κατερίνα Ντούσκα που εκπροσωπεί την Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 15η θέση, ενώ πριν από τον ημιτελικό πήγαινε πολύ καλύτερα. Οι αλλαγές αυτές έχουν την εξήγησή τους, αφού στον Β’ Ημιτελικό είδαμε να περνούν χώρες με πολύ εντυπωσιακά σκηνικά και με δυνατά τραγούδια. Βέβαια, τα στοιχήματα αλλάζουν διαρκώς.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης που βρίσκεται στο Τελ Αβίβ μαζί με την Μαρία Κοζάκου για την μετάδοση του τελικού, ρωτήθηκε για το ποιες χώρες θεωρεί πολύ κοντά στην πρώτη θέση. Αφήνοντας έξω την Ελλάδα και την Κύπρο, για ευνόητους λόγους, είπε την άποψή του: “Νομίζω ότι η πρωτιά θα παιχτεί ανάμεσα στην Ολλανδία, τη Ρωσία και την Αυστραλία. Αυτές τις τρεις θεωρώ τις πιο πιθανές να κερδίσουν. Θα έβαζα και την Ισλανδία, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσει από τις κριτικές επιτροπές. Στην ψηφοφορία του κοινού νομίζω θα πάει πολύ καλά.”

Όλα για την Εurovision, στο Ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 καθημερινά 16.00-18.00 στην εκπομπή “Το Lifestyle Φταίει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα