Eurovision: Οι 9 συνθέτες που έγραψαν το “Ζάρι” της Σάττι – Ο ένας έχει κερδίσει 2 Grammy

Διαβάζεται σε 4'
Η Μαρίνα Σάττι
Η Μαρίνα Σάττι papadakispress

Tο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2024 αποτελεί δημιουργία της Μαρίνας Σάττι, σε συνεργασία με 8 ακόμη καλλιτέχνες.

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι την επίσημη παρουσίαση του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Απόψε (7/3) στις 21:00 στην ΕΡΤ1 και στην έκτακτη εκπομπή «Eurovision σε είδον», με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά, θα παρακολουθήσουμε σε πρώτη μετάδοση το βιντεοκλίπ και το τραγούδι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι.

Ο Θανάσης Αλευράς και ο Ζερόμ Καλούτα θα είναι οι σχολιαστές της ΕΡΤ στον 68o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 11 Μαΐου 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας.

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, τα 37 τραγούδια και τους καλλιτέχνες που θα τα ερμηνεύσουν στο Malmö Arena της Σουηδίας, στους δύο Ημιτελικούς και στον Μεγάλο Τελικό.

Συνολικά 37 κράτη θα ανέβουν στη σκηνή του Μάλμε, διεκδικώντας το πολυπόθητο τρόπαιο της διοργάνωσης.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Φέτος, η ΕΡΤ μοιάζει αποφασισμένη για μια μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, γιατί όχι και τη νίκη. Σε αυτή την προσπάθεια, το μεγάλο “ατού” του πρότζεκτ δεν είναι άλλο από τη Μαρίνα Σάττι, η οποία έχει αγαπηθεί ήδη από τους eurofans.

Η ποικιλία της μουσικής της Μαρίνας Σάττι, που αντλεί έμπνευση από παραδοσιακές, βαλκανικές και αραβικές επιρροές, δημιουργεί γέφυρες μεταξύ διαφορετικών χωρών και πολιτισμών.

Η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα αρνείται να περιοριστεί σε στενά μουσικά πλαίσια, στοχεύοντας να προσφέρει στους Ευρωπαίους μια εμφάνιση που θα διαπνέεται από διαφορετικές καλλιτεχνικές επιρροές.

Eurovision 2024: Με ένα “Ζάρι” στη Σουηδία η Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάττι πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision με ένα τραγούδι που θα φέρει έντονα έθνικ και πολυπολιτισμικά στοιχεία.

Η ίδια είχε αρνηθεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα τουλάχιστον 3 φορές στο παρελθόν, ωστόσο φέτος είπε το “ναι”, θέλοντας να δοκιμάσει την τύχη της σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, το οποίο -όπως έχει παραδεχθεί- μέχρι πρότινος την τρόμαζε.

Η ερμηνεύτρια και δημιουργός αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΡΤ να εκπροσωπήσει τη χώρα σε μια συμβολική χρονιά, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ελλάδας στη Eurovision, το 1974 με τη Μαρινέλλα.

Το κομμάτι που θα ερμηνεύσει η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή της Eurovision φέρει τον τίτλο “Ζάρι”. Το τραγούδι είναι ξεσηκωτικό, με τη Σάττι και την ομάδα της να ετοιμάζουν να “σερβίρουν” κάτι πρωτότυπο, πολυπολιτισμικό, αλλά και σύγχρονο.

Στο introduction βίντεο για τον διαγωνισμό, η Μαρίνα Σάττι συστήθηκε στην οικογένεια της Eurovision, μιλώντας για την προσμονή που έχει για να δείξει σε όλη την Ευρώπη “τη μουσική της Ελλάδας, την κουλτούρα μας, την ενέργεια και τους χορούς μας” και να περάσει με τον δικό της τρόπο τα vibes της Ελλάδας στη σκηνή του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού.

@eurovision Oh hey there Marina! 🇬🇷 👋🤩 Can’t wait to see what you have planned for Greece at #eurovision2024 🥰 #unitedbymusic @SATTI ♬ original sound – Eurovision

Το “Ζάρι” είναι στην ελληνική γλώσσα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα υπάρχουν και ορισμένες φράσεις στα αγγλικά.

Eurovision 2024: Οι 9 καλλιτέχνες που έγραψαν το “Ζάρι”

Σύμφωνα με το eurovisiofun.com, το “Ζάρι” αποτελεί δημιουργία της Μαρίνας Σάττι, σε συνεργασία με 8 ακόμη καλλιτέχνες.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσά τους βρίσκεται ο Gino the Ghost, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του δύο βραβεία Grammy, αλλά και ο Stolar Jay Lewit, ο οποίος έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως η Carly Rae Jepsen και η Demi Lovato.

Στη σύνθεση του κομματιού συμμετέχει και ο Palmer Jordan Richard, ο οποίος έχει επίσης συνεργαστεί με την Carly Rae Jepsen, αλλά και τον Duncan Laurence, τον νικητή της Eurovision του 2019.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι OGE, Vlospa, Nick Kodonas αλλά και ο Solmeister, ο οποίος είναι γνωστός για τις συνεργασίες του με τη Marseaux.

Αναλυτικά, οι 9 συνθέτες της ελληνικής συμμετοχής είναι οι ακόλουθοι:

  • Palmer Jordan Richard
  • Stolar Jay Lewit
  • Μαρίνα Σάττι
  • OGE
  • Beshkov Konstantin Plamenov
  • Nick Kodonas
  • Gino the Ghost
  • Vlospa
  • Solmeister

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα