Φρένο στο AI από τα Grammy – Μόνον άνθρωποι μπορούν να είναι υποψήφιοι για τα βραβεία

Φρένο στο AI από τα Grammy – Μόνον άνθρωποι μπορούν να είναι υποψήφιοι για τα βραβεία
Βραβεία Grammy Julio Cortez/AP

Τα Grammy απογόρευσαν στους δημιουργούς AI να δηλώνουν συμμετοχή στα βραβεία. Ο νόμος ψηφίστηκε τον Μάιο στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης.

Η Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης έβγαλε ανακοίνωση για νέο κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στα Βραβεία Grammy σε δημιουργούς Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

Η Ακαδημία δήλωσε ότι “μόνο άνθρωποι δημιουργοί μπορούν να υποβληθούν προς εξέταση” και ότι “ένα έργο που δεν περιέχει ανθρώπινη δημιουργία δεν είναι επιλέξιμο σε οποιαδήποτε κατηγορία“.

Σε περίπτωση που το έργο έχει στηριχθεί σε ανθρώπινη δημιουργία μαζί με τεχνητή νοημοσύνη, τότε είναι επιλέξιμο για υποψηφιότητα μόνο το στοιχείο του ανθρώπινου έργου. Ακόμη, “πρέπει να έχει νόημα και να είναι κάτι περισσότερο από de minimis“. De minimis είναι “αυτό που δεν έχει σημασία ή σπουδαιότητα, τόσο ασήμαντο που αξίζει να αγνοηθεί”.

Επίσης, δημιουργοί που θα δώσουν μόνο οποιοδήποτε υλικό AI μέσα σε δημιούργημα δεν θα είναι και αυτοί επιλέξιμοι.

Εάν υπάρχουν: φωνή τεχνητής νοημοσύνης που ερμηνεύει το τραγούδι ή ενορχήστρωση τεχνητής νοημοσύνης, θα εξετάσουμε το έργο. Αλλά σε κατηγορία που βασίζεται στη σύνθεση τραγουδιών, πρέπει η μουσική να έχει γραφτεί κυρίως από άνθρωπο“, ανέφερε ο Χάρβεϊ Μέισον Τζούνιορ, διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης, στο Grammy.com.

Δήλωσε ακόμη ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) “αναμφισβήτητα” θα διαμορφώσει το μέλλον της διεθνούς μουσικής σκηνής και πως τα Grammy – ώς θεσμός – θα χρειαστεί να ασχοληθεί με τα ζητήματα που θα φέρει στο προσκήνιο η χρήση του ΑΙ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα