Η Γιάννα Βασιλείου τραγουδά πως ο έρωτας και η ζωή “θέλουν” αέρα

Η Γιάννα Βασιλείου τραγουδά πως ο έρωτας και η ζωή “θέλουν” αέρα
Η Γιάννα Βασιλείου

Η Γιάννα Βασιλείου μιλά στο NEWS 24/7 για το νέο της τραγούδι "Θέλει ο Έρωτας Αέρα” λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Ηρωδείου για το αφιέρωμ αστην Τζένη Βάνου.

Θέλει ο Έρωτας Αέρα” τραγουδά η Γιάννα Βασιλείου σε μουσική του Δημήτρη Μπαλογιάννη και στίχους της Ελένης Φωτάκη. Ένα τραγούδι γεμάτο ρυθμό και συναίσθημα, προάγγελος του δίσκου που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Με ζεστή και καθαρή χροιά, η Γιάννα Βασιλείου τραγουδά για την ανεξαρτησία μέσα στον έρωτα μέσα από τη δυναμική της ερμηνεία και τη γνώριμη πια ενορχηστρωτική προσέγγιση που χαρακτηρίζει τα τραγούδια της.

“Κάποτε θα έλεγα πως ΄δινω έμφαση στη μελωδία και τον ρυθμό, αφού από μικρή αυτά κυνηγούσα στα μαθήματα της μουσικής να δημιουργήσω ή να παίξω. Τώρα πια δίνω όμως ιδιαίτερη έμφαση στον στίχο, να είναι κάτι που να με εκφράζει και να μπορώ όχι απλώς να πω, αλλά να ερμηνεύσω και να μεταφέρω και στον κόσμο” λέει στο NEWS 24/7 και συνεχίζει “στο τραγούδι αυτό με γοήτευσαν οι δύο δημιουργοί του τραγουδιού αυτού, και όλη η ομάδα που βοήθησε στην εξέλιξή του. Μόλις άκουσα τη μελωδία του Δημήτρη Μπαλογιάννη μου άρεσε πάρα πολύ και ξέραμε από κοινού πού θα κινηθούμε ενορχηστρωτικά. Ζήτησα από την Ελένη Φωτάκη να γράψει τον στίχο και χωρίς να έχουμε συζητήσει κάτι συγκεκριμένο πάνω στη μελωδία, έγραψε ακριβώς για το συναίσθημα που θέλω να εκφράσω το τελευταίο διάστημα”.

Αλήθεια, γιατί θέλει ο έρωτας αέρα; “Ο έρωτας και η ζωή θέλουν αέρα, ελευθερία, καθαρότητα, αμεσότητα, ντομπροσύνη. Κάπως με έχει κουράσει το πίσω κείμενο και η εγωιστική διπλωματία. Και η αλήθεια είναι πως δεν ηχογράφησα το τραγούδι αυτό σκεπτόμενη αποκλειστικά μία ερωτική σχέση, αλλά όλες τις τοξικές καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά στη δουλειά, στις διαπροσωπικές σχέσεις ή οπουδήποτε”.

Συμμετέχετε και στο αφιέρωμα για την Τζένη Βάνου στο Ηρώδειο. Πόσο σημαντική είναι για εσάς αυτή η βραδιά; Η Τζένη Βάνου είναι μία από τις σπουδαιότερες φωνές που έχουν στιγματίσει τη μουσική μας και όλες τις τραγουδίστριες των νεότερων γενεών. Τα τραγούδια της, που θα ακουστούν σε αυτόν τον επίσης μοναδικό ιστορικό χώρο, σε συνδυασμό με τον φιλανθρωπικό σκοπό της βραδιάς, είναι λόγοι που με κάνουν πάντα να συνδέομαι με τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους επέλεξα τη μουσική στη ζωή μου.

Ποιους μεγάλους λαϊκούς ερμηνευτές θαυμάζετε και θα λέγατε πως σας έχουν καθορίσει; Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ πως μου ταιριάζουν οι πιο ερωτικές φωνές της Ελλάδας. Για να αναφέρω κάποιες και μην υπεκφύγω, τα τελευταία χρόνια παρακολούθησα σε συναυλίες τους τον Γιάννη Πάριο και τη Μαρινέλλα, και κάθε φορά καταφέρνουν να με συνεπάρουν με την ερμηνεία και το μεγαλείο τους.

Ιnfo τραγουδιού: Μουσική: Δημήτρης Μπαλογιάννης/Στίχοι: Ελένη Φωτάκη/Θωμάς Κωνσταντίνου: Τζουμπούς, Μαντολίνο, Φωνητικά/Άλεξ Σάιμον Παπακωνσταντίνου: Μπάσο, Φωνητικά, Ακουστική κιθάρα/Αρσένης Νάσης: Κρουστά, φωνητικά/Nίκος Μέρμηγκας: Ούτι, Μαντολίνο/Χρήστος Ζαντιώτης: Ακουστική κιθάρα/Δημήτρης Μπαρμπαγάλας: Ηλεκτρικές κιθάρες/Executive Production: Λευτέρης Παπαδάκης/ Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Μακράκης

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα