Η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει τραγούδια των μουσικών 'βαλέδων' και 'ρηγάδων' της

Η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει τραγούδια των μουσικών 'βαλέδων' και 'ρηγάδων' της

Η κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια παρουσιάζει από 16 Δεκεμβρίου και κάθε Σάββατο στη σκηνή του Passport Κεραμεικός ένα πρόγραμμα όμοιο με μουσική βιογραφία. Η παράσταση βασίζεται σε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει άντρες καλλιτέχνες αλλά φέρει τη δική της καθαρή γυναικεία ερμηνευτική υπογραφή

Από τον Στέλιο Καζαντζίδη έως και τον Χρήστο Θηβαίο, από τον Στράτο Διονυσίου μέχρι τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, και από τον Σταύρο Ξαρχάκο έως τον Νίκο Παπάζογλου, η Γιώτα Νέγκα -η μεγαλύτερη ίσως σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια- μοιράζει τα φύλλα της τράπουλας στους άντρες που χάραξαν μέσα της δρόμους.

Ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής της περιοδείας, επιστρέφει φέτος το χειμώνα και παρουσιάζει μια παράσταση όμοια με μουσική βιογραφία, βασισμένη σε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει άντρες καλλιτέχνες.

Τίτλος της το «Φύλλο Ανδρικό» και στοίχημά της να «δώσει» πίσω ως δώρο στους σημαντικούς αυτούς συνθέτες τη δική της καθαρή γυναικεία ερμηνευτική υπογραφή, μέσα από ένα σύγχρονο unplugged λαϊκό ήχο, τριών μόλις οργάνων.

Στη δύσκολη αναμέτρηση απαραίτητοι συμπαίκτες της είναι τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας, τα οποία κάνουν τη σύνδεση των χρονικών βαθμίδων και δηλώνουν το μέγεθος της λαϊκής ερμηνευτικής της υπόστασης στο σήμερα.

Σε ένα καρέ που το έπαθλο είναι η κάθαρση και νικητής πάντα η ψυχή, η Γιώτα βγάζει από το μανίκι της τον κρυμμένο άσσο που θα συμπληρώσει όλες τις μετέωρες παρτίδες: την απόλυτη θηλυκή της ματιά σε έναν κόσμο χαρτογραφημένο από άντρες.

Συντελεστές

Νίκος Κατσίκης: μπουζούκι

Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα

Ντάσο Κούρτι: ακορντεόν

Ηχοληψία: Βασίλης Μιχαηλίδης

Φωτισμοί: Μαρία Αθανασοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC

Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα Μυτιληναίου

Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Μαρία Τσολάκη

Info

PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Upstairs

(Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα Tηλ. κρατήσεων 2105222203)

Ώρα προέλευσης: 21.30, Ώρα έναρξης: 22.30

Από 16 Δεκεμβρίου και για 5 Σάββατα

(επιπλέον εορταστικές παραστάσεις Κυριακή 24 και 31/12)

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ με μπύρα ή κρασί

SHARE:

24Media Network