Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Η live επιστροφή με καπνογόνα και χιλιάδες ορκισμένους θαυμαστές

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Η live επιστροφή με καπνογόνα και χιλιάδες ορκισμένους θαυμαστές
Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου με Μελίνα Κανά στο Κατράκειο NEWS 24/7

Καπνογόνα και χιλιάδες ορκισμένοι θαυμαστές του Θανάση Παπακωνσταντίνου τον αποθέωσαν ξανά στο Κατράκειο της Νίκαιας. Μαζί του η Μελίνα Κανά!

Οι συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου είναι συνώνυμο του sold out αμά τη αναγγελία τους. Έτσι και στο Κατράκειο της Νίκαιας το βράδυ της Τετάρτης (13/07), ο Θανάσης συνάντησε ξανά το … κοινό του “εν πλήρει εξαρτύσει”. Χιλιάδες κόσμου έσπευσε να τον ακούσει και να καταθέσει για άλλη μία φορά την τελευταία ρανίδα της ενέργειάς του στον μουσικό “βωμό” του.

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επανήλθε στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με “τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μας υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές, το μούδιασμα να παραχωρήσει τη θέση του στην ευφροσύνη, η νύχτα να γίνει πιο εύκολη κι η μέρα πιο ευοίωνη“.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 8 και το πλήθος κατέκλυσε τις κερκίδες, αλλά και τον χώρο μπροστά από τη σκηνή, όπου λίγο μετά τις 9 έγινε ο γνωστός “πόλεμος”.

Συναυλία Θανάση Παπακωνσταντίνου NEWS 24/7

Σαν αερικό…

Κάθε συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου είναι εμπειρία, όχι μόνο γιατί τα τραγούδια του είναι κανονική ποίηση που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά, αλλά και γιατί το κοινό του είναι δεμένο κυριολεκτικά σαν ένα σώμα και μία ψυχή. Καπνογόνα, μπίρες και ξέφρενη διάθεση με τους “εραστές” του Θανάση να πάλλονται στους ρυθμούς γνώριμων κομματιών, που κρέμονται στα χείλη.

«Κλασικά πράγματα, αυτά συμβαίνουν κάθε φορά σε συναυλία του Θανάση» θα πει κάποιος. Και δεν είναι εύκολο σε ένα κείμενο να χωρέσουν οι ιαχές των θαυμαστών του, που συνεχίζουν να γεμίζουν γήπεδα και να κάνουν sold-out στην εποχή των τράπερς και του “γρήγορου φαγητού”.

Όμως ακούγοντας εκατοντάδες νέα παιδιά να τραγουδούν με πάθος (και να καταλαβαίνουν) το “Αερικό”, δεν μπορεί κανείς παρά να το πιστέψει ότι …

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές, κι αν ο κλοιός στενεύει

ο νους μας είναι αληταριό, που όλο θα δραπετεύει…

Μαζί του συνοδοιπόρος από τα παλιά εμφανίστηκε η Μελίνα Κανά. Η γνωστή ερμηνεύτρια απευθύνθηκε στο κοινό ζητώντας βοήθεια στο τραγούδι, μιας και ήταν βραχνιασμένη, και φυσικά ούτε λόγος. Όλο το Κατράκειο βοήθησε τραγουδώντας το “Σιμούν” και την αποθέωσε:

Και τα παρτάλια οι σκέψεις μας, πειρατική σημαία.

Όλα στραβά γινήκανε, και όλα είν’ ωραία.

Άλλο ένα κομμάτι, που ανέβασε σε χρόνο dt όλα τα κορίτσια στις πλάτες των αγοριών της παρέας τους ήταν (φυσικά) “Η ουρά του αλόγου”, τραγούδι που δημιουργεί τον ίδιο ή και χειρότερο χαμό και στις συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη. Ο πολυοργανίστας Κωνσταντής Πιστιόλης έδωσε για άλλη μία φορά το δικό του “σόου”, τραγουδώντας και παίζοντας το κλαρίνο το γνωστό, αυτό της Κόνιτσας. Γνώριμα εξαιρετικός στην ερμηνεία του και ο Γιάννης Λίταινας.

Ερώτηση κρίσεως

Και κάτι… εκτός προγράμματος όπως είπε ο Θανάσης: “Άκουσα εδώ πριν από λίγο κάποια συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα, και επειδή τώρα που παίζουμε ήρθα στο Κερατσίνι που μένω και συναντώ συνέχεια με το GPS την ‘οδό Παύλου Φύσσα’, θέλω να παίξουμε ένα τραγούδι. Δεν το λέω συχνά αλλά τώρα θα το πούμε».

Και ερμήνευσε το κομμάτι “Ερώτηση Κρίσεως” από το άλμπουμ “Ο ελάχιστος εαυτός” του 2010. “Έο! Σαπίλα ο φασισμός” και συμφωνήσαμε όλοι χωρίς δεύτερη σκέψη!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα