Στο σφυρί η ζακέτα που φορούσε ο Κερτ Κομπέιν στα MTV Unplugged το 1993

Στο σφυρί η ζακέτα που φορούσε ο Κερτ Κομπέιν στα MTV Unplugged το 1993
Κερτ Κομπέιν Youtube

"Ζακέτα από ακρυλικό, μοχέρ και λίκρα, με πέντε κουμπιά, εκ των οποίων το ένα λείπει, με δύο εσωτερικές τσέπες, τρύπα από κάψιμο τσιγάρου, με το χρώμα της να έχει ξεθωριάσει τόσο στην αριστερή τσέπη όσο και στην δεξιά", περιγράφεται η ζακέτα από τον οίκο δημοπρασιών.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, η iconic ζακέτα που φορούσε ο Κερτ Κομπέιν στην εμφάνισή του στην εκπομπή “Mtv Unplugged”, βγαίνει στο σφυρί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ζακέτα αυτή δεν έχει πλυθεί από το 1993 που φορέθηκε από τον μουσικό για να μην μειωθεί η αξία της. Η τιμή εκκίνησης θα είναι στα 45.000 ευρώ, ενώ η τελική τιμή της αναμένεται να φτάσει κοντά στα 270.000 ευρώ.

Ο Κομπέιν φορούσε την ζακέτα όταν οι Nirvana έκαναν την μαγνητοσκόπιση της εκπομπής, το Νοέμβριο του 1993, στη Νέα Υόρκη. Η εκπομπή βγήκε στον αέρα ένα χρόνο αργότερα, το Νοέμβριο του 1994, επτά μήνες μετά τον θάνατό του.

“Ζακέτα από ακρυλικό, μοχέρ και λίκρα, με πέντε κουμπιά, εκ των οποίων το ένα λείπει, με δύο εσωτερικές τσέπες, τρύπα από κάψιμο τσιγάρου, με το χρώμα της να έχει ξεθωριάσει τόσο στην αριστερή τσέπη όσο και στην δεξιά”, περιγράφεται η ζακέτα από τον οίκο δημοπρασιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα