Μάθε την αλφαβήτα με τους AC/DC σε ένα παιδικό βιβλίο που “ροκάρει”

Μάθε την αλφαβήτα με τους AC/DC σε ένα παιδικό βιβλίο που “ροκάρει”
Ο κιθαρίστας των AC/DC, Angus Young σε συναυλία του συγκροτήματος στο Μόναχο, το 2003. Jan Pitman/AP Photo

Το γνωστό ροκ συγκρότημα είναι η έμπνευση πίσω από το παιδικό βιβλίο “The AB/CD High-Voltage Alphabet' που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Πολλά από τα hard rock τραγούδια των Αυστραλών AC/DC σίγουρα δεν θα φανταζόμασταν να σχετίζονται με παιδιά στην ηλικία που μαθαίνουν την αλφαβήτα, όμως ένα νέο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα έρχεται να δώσει μία άλλη διάσταση στη… διδασκαλία και στα “ακούσματα” αυτής της ηλικίας.

Το “AC/DC AB/CD High-Voltage Alphabet” πήρε το όνομά του από το άλμπουμ της μπάντας με τίτλο “High-Voltage” και, όπως διαβάζουμε στο NME, θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου μέσω της αυστραλιανής επιχείρησης “Love Police”. Πίσω από τον σχεδιασμό και την παραγωγή του βρίσκεται ο Paul McNeil, και το βιβλίο περιέχει πολύχρωμες εικόνες και αστείες ιστοριούλες που σχετίζονται με την μπάντα και φυσικά με τα γράμματα του αγγλικού αλφάβητου.

Για παράδειγμα: “A για τον Angus [Young], που πιστεύει ότι είναι καλή τύχη να φοράς τη σχολική στολή και να περπατάς σαν πάπια” ή “C για τον Cliff [Williams], που παίζει μπάσο, του αρέσουν μόνο 4 νότες και έχει ευγενικό πρόσωπο”.

Ο ιδρυτής του “Love Police”, Brian Taranto δήλωσε ότι είναι τιμή του να “εκπαιδεύει την επόμενη γενιά ρόκερς”. Ναι, είναι ένα παιδικό βιβλίο, αλλά οι φανς των AC/DC σίγουρα θα βρουν κάτι ενδιαφέρον στις σελίδες του” είπε. Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της θεματικής σειράς του “Love Police” για να μάθουν τα παιδιά την αλφαβήτα βασισμένα σε μουσικές διασκεδαστικές ιστορίες. Προηγήθηκαν το αλφάβητο της μέταλ, της πανκ και της κάντρι μουσικής.

Οι AC/DC “αναμένουν” κι άλλο βιβλίο

O Brian Johnson το 2008 τραγουδάει σε συναυλία των AC/DC στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης Jeff Zelevansky/AP Photo

Μέσα στο μήνα αναμένεται και η κυκλοφορία ενός βιβλίου με τα απομνημονεύματα του Μπράιαν Τζόνσον, του πρώην frontman των AC/DC. Τα απομνημονεύματα με τίτλο “The Lives Of Brian” – “Οι Ζωές του Μπράιαν” – έχουν χαρακτηριστεί “ταραχώδη, αξιαγάπητα με πολλές εξωφρενικές ιστορίες”.

Είχα μερικές μεγάλης διάρκειας νύχτες και μερικές υπέροχες νύχτες, κακές μέρες και πολλές καλές” είπε ο Μπράιαν Τζόνσον σε δήλωσή του. “Τώρα πήγα και έγραψα ένα τρελό βιβλίο για αυτό… Το The Lives of Brian έρχεται αυτόν τον Οκτώβριο” πρόσθεσε.

Το βιβλίο, που περιγράφεται ως “μια από τις πιο ευχάριστες και διασκεδαστικές ιστορίες του ροκ εν ρολ” θα καλύπτει την παιδική ηλικία του Τζόνσον, o οποίος μεγάλωσε στην πόλη Ντάνστον της βορειοανατολικής Αγγλίας και από “μέλος της χορωδίας και ‘λυκόπουλο’ στο σώμα προσκόπων έγινε τραγουδιστής” αφού είδε τον Little Richard να τραγουδά στην τηλεόραση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα