“Memento Mori”: Νέο άλμπουμ και περιοδεία για τους Depeche Mode – Δεν ξεχνούν τον θάνατο του Φλέτσερ

“Memento Mori”: Νέο άλμπουμ και περιοδεία για τους Depeche Mode – Δεν ξεχνούν τον θάνατο του Φλέτσερ
Martin Gore και Dave Gahan, 2018, Σικάγο Rob Grabowski/Invision/AP

Ο frontman Dave Gahan και ο βασικός συνθέτης Martin Gore έκαναν μια προεπισκόπηση ενός μουσικού κομματιού από το επερχόμενο άλμπουμ τους, το οποίο έχει τον τίτλο “Memento Mori”.

Οι Depeche Mode ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, ότι θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ, το 15ο κατά σειρά στην καριέρα τους, το οποίο θα προωθηθεί στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας το 2023.

Οι φανς των Depeche έβλεπαν εδώ και καιρό αινιγματικές αναρτήσεις στα social media του αγαπημένου τους συγκροτήματος, αλλά μετά τον ξαφνικό θάνατο του ιδρυτικού στελέχους του συγκροτήματος Άντι Φλέτσερ στα 60 του χρόνια, τίποτα δεν μπορούσε να είναι σίγουρο.

Τελικά ο frontman Dave Gahan και ο βασικός συνθέτης Martin Gore έκαναν μια προεπισκόπηση ενός μουσικού κομματιού από το επερχόμενο άλμπουμ τους, το οποίο έχει τον τίτλο “Memento Mori”. Το νέο άλμπουμ ηχογραφήθηκε στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και την παραγωγή έκανε ο James Ford.

Το δίδυμο Dave-Martin έχοντας χάσει το τρίτο μέλος της παρέας – που ήταν και ο βασικός νους πίσω από την μπάντα όλα αυτά τα χρόνια – αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κυκλοφορία του νέου άλμπουμ και θα ολοκληρώσουν τις ηχογραφήσεις τους στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους τα κομμάτια του άλμπουμ έχουν τελειώσει, απλά δεν έχουν μιξαριστεί, ενώ όσο περίεργο κι αν φαίνεται το όνομα του δίσκου είχε αποφασιστεί πριν από τον θάνατο του Fletch.

Η λατινική φράση “memento mori” σημαίνει “να θυμάσαι ότι είσαι θνητός“. “Ακούγεται μακάβριο αλλά μπορείς να το δεις από την θετική του πλευρά επίσης. Να ζεις κάθε μέρα στο έπακρο. Και έτσι θέλουμε να το ερμηνεύσουμε” είπε ο Martin Gore και εξήγησε: “Μετά τον θάνατό του, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε, καθώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα ήθελε και αυτός, και αυτό έχει δώσει πραγματικά στο project ένα επιπλέον νόημα”.

Το “Memento Mori” έρχεται μετά το άλμπουμ “Spirit” του 2017 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 από την Columbia Records, χωρίς να έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Η περιοδεία του συγκροτήματος περιλαμβάνει σταθμούς όπως το Twickenham Stadium στο Λονδίνο και το Primavera Sound τον Ιούνιο στην Βαρκελώνη και Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα