Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στη σκηνή – Γιατί μας έλειψε και του λείψαμε

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει στη σκηνή – Γιατί μας έλειψε και του λείψαμε
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης VOX

 Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται στο VΟΧ από 8 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή με ένα πρόγραμμα γεμάτο συγκίνηση και απρόσμενες διασκευές.

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, οι σπουδαίοι μουσικοί παρουσίασαν το καλοκαίρι ένα πρόγραμμα συναυλιών γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια.

Αυτό τον χειμώνα εμφανίζονται στο Vox από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη & Παρασκευή, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.

Δεν νοσταλγούμε το παρελθόν, ζητούμε το παρόν! Παίζουμε ξανά μαζί γιατί λείψαμε ο ένας στον άλλον, μουσικά και ανθρώπινα. Και γιατί μας λείψατε!”

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης σε συνέντευξή του στο MAGAZINE είχε αποκαλύψει τι είναι αυτό που συνεχίζει να τον εμπνέει στη μουσική του πορεία: Οι άνθρωποι και οι ζωές τους. Η μουσική και το τραγούδι είναι ένα μέσο για να τους προσεγγίσω, να μοιραστώ, να καταλάβω τον εαυτό μου μέσα τους. Η έννοια του τόπου, του χρόνου και του φωτός, δηλαδή η θέση του ανθρώπου στη ζωή και στον κόσμο, αποτελούν σταθερά ερωτήματα μέσα μου και επαναλαμβανόμενο θέμα των τραγουδιών μου“.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης VOX

Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που τον “κράτησαν” και στην Ελλάδα, όσες φορές βρέθηκε στο… μεταίχμιο της μετανάστευσης. Στη συνέντευξή του μας είχε πει: “Δυνατά πράγματα με κράτησαν εδώ. Γονείς, φίλοι, συνάδελφοι, κοινότητες. Η ομορφιά του τόπου μας, κυρίως όπου δεν κατοικείται. Η σχέση μου με το κοινό που γίνεται όλο και πιο αληθινή. Και μαζί με αυτά ένα πείσμα, αλλά και η ενοχή του να εγκαταλείπεις τη δύσκολη ώρα. Τελικά, αν έφευγα, θα έπρεπε να το είχα κάνει πριν σκάσουν τα δύσκολα.”

Αυτή την αληθινή σχέση με το κοινό έρχεται να ξαναδυναμώσει ο Αλκίνοος με τις εμφανίσεις του στο VOX. “Σε κάθε συναυλία ξέρω πολύ καλά πως πρωταγωνιστές είναι τα τραγούδια και το κοινό, όχι εγώ. Χωρίς τραγούδι και ακροατή, θα στεκόμουν άδειος σε άδειο θέατρο. Γι’ αυτό αγαπώ τις συναυλίες: είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να είμαστε μαζί” μας είχε πει και θα το ξαναδούμε στη σκηνή με το κοινό που θα βρεθεί ξανά εκεί.

Συντελεστές

  • Σταύρος Λάντσιας: πλήκτρα
  • Μιλτιάδης Παπαστάμου: ηλεκτρικό βιολί
  • Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο
  • Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα
  • Αλκίνοος Ιωαννίδης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή
  • Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας – Βασίλης Δρούγκας
  • Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Βενετάκη

Πληροφορίες

  • VOX – ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 16
  • Τηλ. κρατήσεων: 210 3475900
  • Προπώληση: viva.gr

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα