Ο Γιάννης Χαρούλης "ξανασυστήνεται" με το Κολιμπρί - Οι εντυπώσεις μας από το νέο του άλμπουμ

Eurokinissi

Ακούσαμε το νέο άλμπουμ του Γιάννη Χαρούλη και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ένας Γιάννης Χαρούλης διαφορετικός. Πιο εσωτερικός, πιο ουσιαστικός. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με φωνή απαλή, μαλακή, ευαίσθητη. Το “Κολιμπρί”, η νέα του δισκογραφική δουλειά εκπλήσσει γιατί μας φέρνει σε επαφή με το μέσα μας. Έχει μία υπόγεια δυναμική που σε διαπερνά σαν ηλεκτρικό ρεύμα και σκάβει μέσα σου βαθιά γεμίζοντάς σε με συναισθήματα νοσταλγίας.

Ναι, ο Γιάννης Χαρούλης ξανασυστήνεται. Με ουσία, μαγικές μουσικές, άψογες ενορχηστρώσεις, ερμηνείες και στίχους. Και εκφράζει για πρώτη φορά τόσο έντονα τον πιο σκοτεινό του εαυτό. Και μας ταξιδεύει με τη φύση πανταχού παρούσα. Στο Κολιμπρί, στα Ρυακια, στο Μικρό Χλωμό Αστέρι, στο Φεγγάρι, στην Αμυγδαλίτσα. Στη “Ρίζα” κάνει μία πραγματική κατάθεση ψυχής, ενώ στο “Βγάζει Βελόνι το Φεγγάρι” η εικονοποιία που στήνει στο μυαλό μας είναι ονειρική.

Ακούστε και δείτε το ολοκαίνουριο βίντεο στο αισθαντικό τραγούδι "Το γοβάκι".

Ο ίδιος αναφέρει πως: "Πρέπει να σκάψει κανείς για να βρει την πηγή του, όπως η ρίζα διαπερνά το χώμα και ψάχνει βαθύτερα για να βρει το νερό που θα την κρατήσει ζωντανή.

Δημιουργούμε, γράφουμε και αγαπάμε τα τραγούδια σαν παιδιά μας χωρίς να ξέρουμε ποιο θα φτάσει στην καρδιά του άλλου. Και αυτό είναι μέρος του μυστηρίου. Είναι η αρχή ενός ταξιδιού που δε γνωρίζουμε τον προορισμό, όπως ακριβώς είναι και η ζωή.


Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν σε μια εποχή που η επαφή ήταν κάτι απαγορευτικό, μια εποχή που το άγγιγμα προκαλούσε φόβο. Δώσαμε υπόσταση σε τραγούδια που περίμεναν καιρό να βγουν προς τα έξω, δημιουργήσαμε τον χώρο και παρά τις δυσκολίες της εποχής, επικεντρωθήκαμε σε αυτά που μας ένωναν, σε εκείνα που πραγματικά είχαμε ανάγκη. Η απόσταση μας έδωσε την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε σαν άνθρωποι.

Επάνω στη μουσική ακουμπάω τα συναισθήματά μου και εκείνα ταξιδεύουν γυρεύοντας συντροφιά...

Ο καινούργιος δίσκος είναι ένα σημείο σύνδεσης με τον εικοσάχρονο εαυτό μου, τότε που πρωτοηχογράφησα. Νιώθω πως ξεπέρασα λίγο τα όρια και χαίρομαι γι’ αυτό. Αφέθηκα και τα τραγούδια μου φάνηκαν πιο τρυφερά. Η δημιουργία του έργου αυτού είναι ένα συλλογικό αποτέλεσμα. Επικοινωνήσαμε και ο καθένας εξέφρασε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες του, συνομιλώντας για τη μουσική και τον άνθρωπο. Είδαμε τι δύναμη μπορούμε να αποκτήσουμε ανοίγοντας τις καρδιές μας."

Στον δίσκο συμμετέχουν, δίνοντας τραγούδια ή γράφοντας μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη, οι Παύλος Παυλίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Ελένη Φωτάκη και Στέλιος Σιγανός. Στο τραγούδι "Τ΄αμοναχό", ο Γιάννης Χαρούλης μελοποιεί στίχους του ποιητή Κωστή Φραγκούλη (ΑΝΤΑΙΟΣ).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK