Οικογένεια Κρις Κορνέλ: Δεν ήξερε τι έκανε

Οικογένεια Κρις Κορνέλ: Δεν ήξερε τι έκανε
Chris Cornell poses with his wife Vicky and their children at the premiere of "Into The Woods" at the Ziegfeld Theatre on Monday, Dec. 8, 2014, in New York. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) Evan Agostini/Invision/AP

Δεν ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή του, αναφέρει η οικογένεια του Chris Cornell ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. "Ναρκωτικά ή άλλα υποκατάστατα ίσως επηρέασαν την πράξη του", υποστήριξε η σύζυγός του

H οικογένεια του Chris Cornell με ανακοίνωσή της αμφισβητεί ότι αυτοκτόνησε εκ προθέσεως. Αν και σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος Soundgarden και Audioslave αναγνωρίστηκε ως αυτοκτονία δια απαγχoνισμού, η οικογένεια του αμφισβητεί το πόρισμα.

“Αν ο Chris έβαλε τέλος στην ζωή του, δεν ήξερε τι έκανε και τα ναρκωτικά ή άλλα υποκατάστατα ίσως επηρέασαν την πράξη του”, ανέφερε η οικογένειά του σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, η σύζυγος του Cornell , Ελληνοαμερικανίδα Βίκυ Καραγιάννη, τόνισε ότι ο σύζυγός της, της είχε πει σε τηλεφώνημα που είχαν μετά τη συναυλία του στο Ντιτρόιτ ότι ίσως να είχε πάρει “κάνα-δύο επιπλέον Ativan” (φάρμακο που καταπολεμά το άγχος και έχει διάφορες παρενέργειες) και ότι η φωνή του δεν ήταν καθαρή.

“Υποστηρίζεται ότι τα χάπια Ativan μπορούν να οδηγήσουν σε παρανοϊκές και αυτοκτονικές σκέψεις, μπέρδεμα στην ομιλία και μειωμένη κρίση”. Σημειώνεται πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία-νεκροτομή της σορού του, ούτε έχει εκδοθεί η έκθεση τοξικολογικού ελέγχου.

“Χωρίς τα αποτελέσματα της τοξικολογικής έρευνας, δεν ξέρουμε τι έτρεχε με τον Chris -αν κάποιο υποκατάστατο φάρμακο συνέβαλε στον θάνατό του”, καταλήγει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται πως ο τραγουδιστής εντοπίστηκε νεκρός στο ξενοδοχείο “MGM Grand Detroit” όπου διανυκτέρευε μετά τη συναυλία των Soundgarden. Σύμφωνα με τον Woody, η σύζυγος του Cornell κάλεσε έναν οικογενειακό τους φίλο και του ζήτησε να μεταβεί στο ξενοδοχείο για να διαπιστώσει αν εκείνος είναι καλά. Όταν έφτασε αναγκάστηκε να σπάσει την πόρτα του δωματίου για να εισέλθει σε αυτό και βρήκε τον Cornell νεκρό στο πάτωμα του μπάνιου.

Βίντεο από την τελευταία του εμφάνιση με τους Soundgarden:

Ο Cornell ήταν μια εμβληματική σημαία της Grunge σκηνής με τους Soundgarden, ενώ ακολούθησε και σόλο καριέρα ως τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και κιθαρίστας και συνεργάστηκε με διάφορους άλλους μουσικούς στη διάρκεια των τριών δεκαετιών που είχε παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή.

Είχε ιδρύσει το Ίδρυμα Chris and Vicky Cornell που συγκεντρώνει πόρους και συνεργάζεται με οργανισμούς για τη στήριξη άστεγων, φτωχών και κακοποιημένων παιδιών.

Ο Jimmy Page, ο Elton John, ο Billy Idol και ο Mark Lanegan μεταξύ άλλων μουσικών, είπαν το δικό τους “αντίο” στον Chris Cornell μέσα από τα social media.

πηγή: people.com/music

πηγή φωτογραφίας: AP/ Evan Agostini

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα