Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: Στο πλευρό του Δήμου Αθηναίων για την ακύρωση της συναυλίας υπό την αιγίδα του Ισραήλ

Διαβάζεται σε 3'
Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: Στο πλευρό του Δήμου Αθηναίων για την ακύρωση της συναυλίας υπό την αιγίδα του Ισραήλ
unsplash

Ακυρώθηκε μετά τις αντιδράσεις η συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Ο Δήμος Αθηναίων μετά τις αντιδράσεις από τα Σωματεία Μουσικών του Δήμου Αθηναίων και πανελλαδικά σωματεία μουσικών καθώς και τις αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συναυλία της Μεγάλης Δευτέρας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ, αποφάσισε την αναβολή της συναυλίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έστειλε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: 

“Η απόφαση αυτή αποτελεί μια μεγάλη νίκη, καθώς αρνούμαστε να είμαστε με τον οποιονδήποτε τρόπο συνένοχοι στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Μέχρι στιγμής δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Γάζα και στη δυτική όχθη. Έχουν ισοπεδωθεί νοσοκομεία, σχολεία, τζαμιά, εκκλησίες, δημόσιες υποδομές και δίκτυα και έχει μετατραπεί ένα ολόκληρο κράτος σε ερείπια. Στην γενοκτονία αυτή δεν θα είμαστε συμμέτοχοι. Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή στις προσπάθειες ξεπλύματος των αποτρόπαιων εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ.

Θεωρούμε ότι ο Δήμος Αθηναίων με τα μουσικά του σύνολα μπορεί να οργανώσει και να προγραμματίσει τις δικές του παραγωγές.

Παράλληλα ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης”.

Η συναυλία ακυρώθηκε με εισήγηση του Δημάρχου Χάρη Δούκα εισηγείται στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημάρχου Αθήνας για την ακύρωση της συναυλίας με την πρεσβεία του Ισραήλ: “Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 29 Απριλίου συναυλίας των μουσικών συνόλων του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο θέατρο Ολύμπια, εισηγείται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Η διοργάνωση της συναυλίας είχε αποφασιστεί τον Μάιο του 2023 από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ.

Συνεκτιμώντας τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, την απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Μουσικών του Δήμου («σε περίπτωση τέλεσης της συναυλίας, οι συνθήκες ίσως δεν θα είναι ασφαλείς τόσο για τους συντελεστές, όσο και για το κοινό») και τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κρίνεται ότι η συναυλία των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔA πρέπει να αναβληθεί για λόγους ασφαλείας.”

Σε ανακοίνωσή του, τέλος, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος αναφέρει ότι «η επίκληση από τον δήμαρχο “λόγων ασφαλείας”, δεν ανταποκρίνεται στον αποτροπιασμό του ελληνικού λαού απέναντι στα εγκλήματα του Ισραήλ που αυτή τη στιγμή διαπράττονται στη Λωρίδα της Γάζας. Στέλνουμε καθαρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο που διεξάγεται, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας και σε κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του Πολιτισμού σε αυτή την κατεύθυνση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα