Πέθανε ο Florian Schneider, ιδρυτικό μέλος των Kraftwerk

Πέθανε ο Florian Schneider, ιδρυτικό μέλος των Kraftwerk
Ο Florian Schneider με τους Kraftwerk στην Ιταλία Daniele Dalledonne / Flickr

Ο Florian Schneider έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Μαζί με τον Ralf Hutter είχαν ιδρύσει το διάσημο συγκρότημα της ηλεκτρονικής ποπ, Kraftwerk.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών από καρκίνο ο μουσικός Florian Schneider, ιδρυτικό μέλος του γερμανικού συγκροτήματος Kraftwerk, που άλλαξε μια για πάντα την μουσική σκηνή της ηλεκτρονικής ποπ.

Τη δυδάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στον Guradian ένας από τους συνεργάτες του, ο οποίος δήλωσε πως ο Florian Schneider πέθανε πριν από μία βδομάδα και η κηδεία του έγινε σε πολύ στενό κύκλο.

Γεννημένος το 1947, ο Florian Schneider ήταν γιος του Paul Schneider-Esbelen, ενός διακεκριμένου αρχιτέκτονα που σχεδίασε το αεροδρόμιο της Κολωνίας. Ο Schneider έπαιζε μουσική σε διάφορες μπάντες, ενώ σπούδαζε στο Ντίσελντορφ, ξεκινώντας από ένα συγκρότημα με το όνομα Pissoff.

Στις αρχές του 1970 ο Florian Schneider μαζί με τον Ralf Hutter ίδρυσαν το συγκρότημα Kraftwerk. Ο Florian έπαιζε φλάουτο, βιολί και κιθάρα, που συχνά φιλτράρονταν μέσω ηλεκτρονικής επεξεργασίας. Σιγά σιγά το ενδιαφέρον του για την ηλεκτρονική μουσική μεγάλωσε.

“Κάποια στιγμή θεώρησα ότι το φλάουτο ήταν πολύ περιοριστικό. Σύντομα αγόρασα ένα μικρόφωνο, μετά ηχεία, έπειτα μια ηχώ και μετά ένα συνθεσάιζερ. Αργότερα πέταξα το φλάουτο”, δήλωσε ο ίδιος.

Τα άλμπουμ “Autobahn” (1974), “Radio Activity” (1975), “Trans-Europe Express” (1977), “The Man-Machine” (1978), “Computer World” (1981) θεωρούνται από τα πιο σημαντικά των Kraftwerk, ενώ συνέβαλαν στην εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής και αποτέλεσαν έμπνευση για πολλούς μουσικούς και μπάντες.

Ο Schneider δούλεψε σε όλα τα στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, συμπεριλαμβανομένου του “The Man-Machine”, το οποίο περιείχε τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, το “The Model”, ένα μελαγχολικό synthpop τραγούδι που άγγιξε την κορυφή των βρετανικών charts το 1982.

Ο Schneider αποχώρησε από τους Kraftwerk το 2008, χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος, ενώ από τότε και έπειτα κρατούσε ένα ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ. Σήμερα η μπάντα αποτελείται από τους Ralf Hütter, Fritz Hilpert, Henning Schmitz και Falk Grieffenhagen.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα