Πέθανε ο πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Ζολτάν Κότσις

Πέθανε ο πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Ζολτάν Κότσις

Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1952 και ξεχώρισε για την εντυπωσιακή τεχνική του στο πιάνο

Ο ούγγρος βιρτουόζος πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας Ζολτάν Κότσις πέθανε σήμερα σε ηλικία 64 ετών, ανακοίνωσε η Εθνική Φιλαρμονική της Ουγγαρίας στο πρακτορείο ειδήσεων MTI.

«Η Εθνική Φιλαρμονική ανακοινώνει με βαθιά λύπη τον θάνατο του Ζολτάν Κότσις το απόγευμα, έπειτα από μακρά ασθένεια που αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Κότσις, διευθυντής της Εθνικής Φιλαρμονικής από το 1997, υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς το 2012. Τον περασμένο μήνα ματαίωσε όλες τις συναυλίες του έπειτα από συμβουλή των γιατρών του.

Γεννημένος στη Βουδαπέστη το 1952, ο Ζολτάν Κότσις άρχισε διεθνή καριέρα μετά τη βράβευσή του με το Βραβείο Μπετόβεν της ουγγρικής ραδιοφωνίας μόλις στα 18 του χρόνια.

Γνωστός για τη στενή του σχέση με τη σύγχρονη μουσική, ο παθιασμένος αυτός μουσικός με τα γαλάζια μάτια και τα πλούσια άσπρα μαλλιά είχε διακριθεί για την εντυπωσιακή τεχνική του στο πιάνο. Είχε στενή συνεργασία με την Φιλαρμονική του Βερολίνου και άλλες μεγάλες ορχήστρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

SHARE:

24Media Network