Ρότζερ Γουότερς: Η προπαγάνδα των νεοφιλελεύθερων κρατά τους ψηφοφόρους κοιμισμένους

O θρύλος των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς
O θρύλος των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς AP

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd μίλησε για την επίδραση του νεοφιλελευθερισμού στη Δύση και υπογράμμισε ότι η δυτική κυβερνητική προπαγάνδα "αποκοιμίζει" τους πολίτες και δεν τους επιτρέπει να δουν την πραγματικότητα.

Για μια σειρά από ζητήματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής μίλησε ο θρύλος των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RT.

Ο συνιδρυτής του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος μίλησε για την επίδραση του νεοφιλελευθερισμού τις τελευταίες δεκαετίες στη Δύση και υπογράμμισε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα που αναπαράγεται από τα ΜΜΕ «αποκοιμίζει» τους πολίτες και δεν τους επιτρέπει «να δουν κάτι πραγματικό».

ADVERTISING

Επεσήμανε ότι όσοι τον συμβούλευσαν να μείνει προσηλωμένος στη μουσική του, «υπνοβατούσαν» όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις στη Συρίας, το κίνημα για μποϊκοτάζ και οι κυρώσεις κατά του Ισραήλ. «Και αυτό επειδή κοιμούνται. Επειδή είναι τα θύματα του νεοφιλελευθερισμού που προήγαγαν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και η Μάργκαρετ Θάτσερ» ανέφερε ο Γουότερς.

Η διαπερατότητα του νεοφιλελευθερισμού μέσω της δυτικής κουλτούρας και πολιτικής, κατά την άποψη των υδάτων, έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους με την αδυναμία να δουν και να δεχτούν οτιδήποτε είναι κρίσιμο για την κύρια αφήγηση.

«Μία από τις μεθόδους με τις οποίες επιδρά ο νεοφιλελευθερισμός είναι να "αναισθητοποιεί" τους ανθρώπους και να καθιστά "άβολο" το να δουν κάτι στην πραγματική του διάσταση» συνέχισε. Ως προς την πηγή του κακού, ο Γουότερς εστιάζει -τουλάχιστον για τις ΗΠΑ - στο ανεπαρκώς χρηματοδοτούμενο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο παράγει αγνώμονα πληθυσμό που μπορεί να "συμμορφωθεί" εύκολα στις κυβερνητικές επιταγές.

«Θέλουν να κρατήσουν το εκλογικό σώμα αδαές, ανόητο, εύπλαστο και ανοιχτό στη χρήση του καταναλωτισμού και της προπαγάνδας, ώστε να μπορεί να το κρατήσει υπό έλεγχο» πρόσθεσε.

Ο συνιδρυτής των Pink Floyd έστρεψε τα βέλη του και κατά των μέσων ενημέρωσης και αναφέρθηκε στην επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας τον περασμένο Απρίλιο: «Είναι προφανές ότι όλα τα δίκτυα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, από το CNN μέχρι το MSNBC και το Fox. Το αφήγημά τους είναι ότι υπήρξε μια χημική επίθεση και ότι η οργάνωση "Λευκά Κράνη" είναι υπέροχη» είπε και τόνισε ότι κανένα δυτικό δίκτυο δεν αναφέρθηκε στο πόρισμα του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι έγινε χρήση νευροπαραλυτικού αερίου στην Ντούμα.

Δείτε τη συνέντευξη του Γουότερς:

Πηγή: 

RT

SHARE:

24Media Network