Stand Up Comedy και Hip Hop Live αλληλεγγύης για Τιτκώβ – Λάλο – Nachici

Stand Up Comedy και Hip Hop Live αλληλεγγύης για Τιτκώβ – Λάλο – Nachici

Εκδήλωση στήριξης στους σηλληφθέντες της πλατείας Βικτωρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα έσοδα θα διατεθούν στην κάλυψη των δικαστικών εξόδων Τιτκώβ, Λάλου και Nachici.

Stand Up και Hip Hop Live αλληλεγγύης θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με αφορμή τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη Τιτκώβ και Λάλου σε πορεία στήριξης μεταναστών στην πλατεία Βικτωρίας.

Ο stand up κωμικός, Αλέξανδρος Τιτκώβ, ο μουσικός Θωμάς Λάλος (Vox Populi) καθώς και ένας 27χρονος Αργεντινός, ο Ignatio Nachici, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την αστυνομία και συνελήφθησαν στις 15 Ιουλίου. Λίγες μέρες μετά τη σύλληψή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους επιβλήθηκαν σοβαροί και πρωτοφανείς περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση, καθώς και απαγόρευση παρουσίας τους στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι Τιτκώβ – Λάλος κατήγγειλαν την ποινικοποίηση του αντιφασισμού και των διαδηλώσεων από τη μεριά της κυβέρνησης, ενώ υποσχέθηκαν πως δεν θα πάψουν να αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό, “για έναν κόσμο χωρίς σύνορα και ρατσισμό”.

Όπως αναφέρει η περιγραφή της εκδήλωσης, τα έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο της Ομάδας Νομικής Βοήθειας και στην κάλυψη των δικαστικών εξόδων Τιτκώβ, Λάλου και Nachici.

Η εκδήλωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, ενώ το ίδιο βράδυ αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στο Ετεροτροπία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα