Συναυλίες και μουσικές σκηνές: Άνοιξαν και μας περιμένουν

Συναυλίες και μουσικές σκηνές: Άνοιξαν και μας περιμένουν
Η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει στην σκηνή facebook

Πέντε προτάσεις για νυχτερινή έξοδο με ζωντανή μουσική για ποικίλα γούστα.

Επανεκκίνησε, λοιπόν, η μουσική στις βραδινές εξόδους, τέρμα και οι χρονικοί περιορισμοί στην νυχτερινή διασκέδαση. Βέβαια, η επωδός «επιστρέφει η μουσική» είχε πρωταγωνιστήσει στους ειδησεογραφικούς τίτλους και τον περασμένο Ιούνιο, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι επ’ αόριστον.

Ελπίζοντας πάντα πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί ολότελα μέσα στο επόμενο διάστημα, και με τα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα της ζωντανής μουσικής διασκέδασης και πάλι ανοιχτά, πάμε να δούμε μερικές προτάσεις με εμφανίσεις καλλιτεχνών που ήδη… άνοιξαν και μας περιμένουν.

Faust, 4 Φεβρουαρίου, Blue Balls

ΡΗ

Ποδαρικό στην επαναλειτουργία του δραστήριου πολιτιστικού «πολυμπάρ» στου Ψυρρή κάνουν οι Blue Balls. Οι Κυριάκος Γκαλανάκης (φωνή), Λάμπρος Γαρύφαλλος (κιθάρα), Αντρέας Γαρύφαλλος (κιθάρα) Κώστας Δάρας (πλήκτρα), Κώστας Σαϊβανίδης (τρομπέτα), Πάνος Κοκκίνης (τύμπανα), και Διονύσης Γκλεζάκος (μπάσο) σε ένα λάιβ που περιλαμβάνει από φανκ και ροκ, μέχρι σκα και ντίσκο διασκευές, αλλά και τραγούδια της ίδιας της μπάντας, σαν το
«Quarantino». Όπως γράφουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι,
«μετά από ενάμιση και
πλέον μήνες αποχής από την μουσική, σε σανατόριο στο Θιβέτ» επιστρέφουν για «
να σε ζεστάνουν όπως σου αξίζει» με εισιτήριο «
πιο τσάμπα και από ράπιντ τεστ!».

Πληροφορίες: Faust (Αθηναΐδος 12, 210-3234095), ώρα έναρξης 21:30, είσοδος 5€ (χωρίς ποτό).

Παλλάς, από 5 Φεβρουαρίου, Νατάσα Θεοδωρίδου

Με δυο τελευταίες συναυλίες, η Νατάσα Θεοδωρίδου έχοντας στο πλευρό της τον Κώστα Καραφώτη ετοιμαζόταν να κλείσει τον κύκλο των εμφανίσεών της στις 12 του μήνα. Εκτάκτως, όμως, προστέθηκε μια ακόμη, στις 14 Φλεβάρη, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Σε αυτή την ειδική βραδιά, η Θεοδωρίδου, ο Καραφώτης, μαζί με τον Στέλιο Διονυσίου, και με special guest την Έλλη Κοκκίνου, θα ερμηνεύσουν διαχρονικές επιτυχίες, που μας κάνουν κάθε φορά να ερωτευόμαστε, να ταξιδεύουμε και να τραγουδάμε… Αυτό το ταξίδι στα πιο όμορφα ερωτικά τραγούδια έχει ενορχηστρώσει και επιμεληθεί ο Παναγιώτης Μπρακούλιας, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Λύρας, την σκηνογραφία η Μαίρη Τσαγκάρη και τους φωτισμούς ο Περικλής Μαθιέλλης.

Πληροφορίες: Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, 210-3213100), 5, 12 και 14 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 21:00. Εισιτήρια 80, 50, 30, 20, 15€.

Faust, 5 Φεβρουαρίου, Γιώργος Tenorman Τζιουβάρας

ΡΗ

Κοσμογυρισμένος και πολύπειρος, μετά από χρόνια θητείας στους
Opera Chaotique, ο Γιώργος Tenorman Τζιουβάρας επιστρέφει με το πολυσυλλεκτικό κωμικό καμπαρέ του. Αεικίνητος και αυτοσαρκαστικός, ο Tenorman αφηγείται κωμική πρόζα, τραγουδάει και παίζει στο πιάνο τραγούδια άλλων και δικά του, αυτοσχεδιάζει σε πολλές γλώσσες και αλληλεπιδρά με το κοινό, σε μια μοναδική παράσταση που ισορροπεί μεταξύ Monty Pythons και Ζακ Μπρελ, μεταξύ γέλιου και συγκίνησης. Μαζί του, επί σκηνής, η σοπράνο Λητώ Μεσσήνη, και ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο και το μαντολίνο.

Πληροφορίες: Faust (Αθηναΐδος 12, 210-3234095), ώρα έναρξης 21:30, είσοδος 7€ (χωρίς ποτό).

Σταυρός του Νότου, από 12 Φεβρουαρίου, Μίλτος Πασχαλίδης

facebook

Μετά από μια αναγκαστική παύση, ο Μίλτος Πασχαλίδης ξεκινά και πάλι τις παραστάσεις του στη
Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου. Τα Σαββατοκύριακα, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου, ο δημοφιλής τραγουδοποιός –με συνοδοιπόρους επί σκηνής τους Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), Παρασκευά Περισυνάκη (λύρα, μαντολίνο), Γιάννη Μπελώνη (πιάνο), Δημήτρη Μουτάφη (μπάσο), Ηλία Δουμάνη (τύμπανα), Πασχάλη Κολέντση (ήχος) και Μανώλη Μπράτση (φώτα) – θα κάνει μια αναδρομή στους 14 δίσκους του, στις συνεργασίες με τους φίλους –παρόντες και απόντες–, σε τραγούδια αγαπημένα, αλλά και σε «παραπονεμένα».

Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή (Θαρύπου 37, 210-9226975), 12 Φεβρουαρίου έως 27 Μαρτίου, ώρα έναρξης Σάββατα 22:30 (πόρτες 21:30), Κυριακές 20:30 (πόρτες 19:30). Εισιτήρια 15€.

Σταυρός του Νότου, από 18 Φεβρουαρίου, Μαρίζα Ρίζου

facebook

Το ραντεβού της
Μαρίζας Ρίζου με την εμβληματική μουσική σκηνή του Νέου Κόσμου πήρε δυο χρόνια αναβολή, εξαιτίας των πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζούμε. Βέβαια, τον περασμένο χειμώνα την είδαμε, έστω και σε στρίμινγκ, ενώ και η καλοκαιρινή περιοδεία της αποζημίωσε πολλούς. Τώρα, όμως, η ερμηνεύτρια με την ξεχωριστή φωνή και παρουσία επιστρέφει
«δυναμικά και με άγριες διαθέσεις», όπως υπογραμμίζεται, με ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα. Και έχοντας στο πλευρό της τους
«παιχταράδες», Μάρκο Χαϊδεμένο (πιάνο, Hammond, Rhodes, ενορχηστρώσεις), Παναγιώτη Κωστόπουλο (τύμπανα), Γιώργο Μουχτάρη (κοντραμπάσο, synth bass, μελόντικα, ρεκ), Άγγελο Αϊβάζη (κιθάρες, τζουρά, φωνή), Σπύρο Νίκα (κλαρίνο, σαξόφωνο), Αγαπητό Καταξάκη και Ηλία Καρούμπαλη (ήχος), Φίλιππο Τρέπα και Μανώλη Μπράτση (φώτα).

Πληροφορίες: Σταυρός του Νότου Κεντρική Σκηνή (Θαρύπου 37, 210-9226975), Παρασκευές από 18 Φεβρουαρίου έως 25 Μαρτίου, ώρα έναρξης 22:30. Εισιτήρια 15€.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα