Γιώργος Θεοφάνους: Οι νέοι τραγουδιστές δεν πρέπει να επαναπαύονται στο ταλέντο τους

Γιώργος Θεοφάνους: Οι νέοι τραγουδιστές δεν πρέπει να επαναπαύονται στο ταλέντο τους
News 24/7 88,6 / Watkinson

Ο αγαπημένος συνθέτης μίλησε για την πορεία του, τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, τις μεγάλες επιτυχίες του και για τα νέα ταλέντα που αναδύονται στη μουσική σκηνή σε ένα απολαυστικό δίωρο με τον Ηλία Μπενέτο.

Σε μια εξομολόγηση για την προσωπική και καλλιτεχνική του πορεία προχώρησε ο Γιώργος Θεοφάνους, ο δημιουργός των τεράστιων επιτυχιών, των τραγουδιών που λατρέψαμε, τραγουδήσαμε και ταξιδέψαμε μαζί τους, ο οποίος βρέθηκε για δύο ώρες καλεσμένος του Ηλία Μπενέτου στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6

Ο κ.Θεοφάνους αφού αποκάλυψε πως αν και είναι 30 χρόνια στην Ελλάδα μόλις αυτή την περίοδο έκανε τις απαραίτητες διαδικασίες και πήρε την ελληνική υπηκοότητα. Ξεκίνησε την αφήγησή του από την παιδική του ηλικία όταν εξομολογήθηκε πως το σπίτι του στην Κύπρο είχε δύο δωμάτια στο ένα από τα οποία έμεναν οι γονείς του και στο άλλο εκείνος με τις αδερφές του, ενώ είπε πως ήδη από την παιδική ηλικία το μόνο που ζητούσε ήταν μουσικά όργανα. “Ήμουν ταγμένος στη μουσική” είπε χαρακτηριστικά.

Φορτισμένη στιγμή ήταν όταν αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τις εμπειρίες που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ξεπεράσει. “Μέναμε στη Λάρνακα, και δεν είδαμε τους Τούρκους να εισβάλλουν. Όμως ο κόσμος που έφυγε από τα σπίτια του ήρθε σε εμάς. Υπήρχε κόσμος που έμεινε στις βεράντες. Ο θόρυβος του πολέμου έχει μείνει αποτυπωμένος μέσα στο κεφάλι μου. Ακόμα και σήμερα όταν για παράδειγμα μπουμπουνίζει τρομάζω, γιατί θυμάμαι τον πόλεμο” είπε.

Στη συνέχεια περιέγραψε πως έφυγε για σπουδές στην Αμερική και τη μεγάλη διαφωνία που είχε με τον πατέρα του που ως οργανωμένο μέλος του ΚΚΕ, είχε κανονίσει να τον στείλει στη Ρωσία για να γίνει γιατρός. “Ήθελε να πάω στη Ρωσία να γίνω γιατρός αλλά εγώ έφυγα για την Αμερική για να γίνω μουσικός. Υπήρχε μεγάλη ρήξη. Δεν ήθελε να μου πληρώσει ούτε τα εισιτήρια και για χρόνια δεν μιλούσαμε καν” εξομολογήθηκε, αλλά τόνισε πως το έκανε γιατί ήθελε να κυνηγήσει τα όνειρά του. “Τα όνειρά μου ήταν πάντα μεγάλα. Αυτό λέω και στα παιδιά μου”.

“Ο άνθρωπος που με βοήθησε στην αρχή ήταν η Αλέξια. Δεν την έχω ευχαριστήσει ποτέ δημοσίως”, και θυμήθηκε την πρώτη του δουλειά στην Αθήνα όταν ήρθε το 1989. “Η πρώτη μου δουλειά ήταν ως τραγουδιστής με την Ευρυδίκη σε ένα μαγαζί στην παραλία που δεν υπάρχει πια. Δύο μήνες καλοκαιρινοί ήταν και τέλος. Μετά ανέλαβα μαέστρος στην ορχήστρα της Κωνσταντίνας”, συμπλήρωσε.

Όταν ακούστηκε το τραγούδι “Παλιόκαιρος” που ερμήνευσε ο Πασχάλης Τερζής, ο Γιώργος Θεοφάνους θυμήθηκε πως αυτό είναι το πρώτο λαϊκό τραγούδι που έγραψε στην καριέρα του και για τον Πασχάλη Τερζή είπε χαρακτηριστικά “ταιριάζαμε πολύ”.

Τέλος, αναφορικά με τη νέα γενιά καλλιτεχνών τόνισε πως αν και υπάρχουν πολλά ταλέντα επαναπαύονται και δεν έχουν την ανάλογη εξέλιξη. “Το ταλέντο ενός τραγουδιστή είναι να διαχειριστεί το ταλέντο του” υπογράμμισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα