Τιμ Μπέρλινγκ: Στον Dj Avicii αφιερωμένο το doodle της Google

Τιμ Μπέρλινγκ: Στον Dj Avicii αφιερωμένο το doodle της Google
Ο Dj Avicii AP IMAGES

Ο Τιμ Μπέρλινγκ, γνωστός στο μουσικό στερέωμα ως γνωστός ως Dj Avicii, πρόλαβε στα 29 χρόνια που έζησε να αφήσει πίσω του μια σπουδαία μουσική κληρονομιά και να κατακτήσει την κορυφή

Στη σύντομη ζωή αλλά στο σπουδαίο μουσικό έργο του Τιμ Μπέρλινγκ, που έγινε διεθνώς γνωστός ως Dj Avicii, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.

Ο Τιμ Μπέρλινγκ πρόλαβε στα 29 χρόνια που έζησε να αφήσει πίσω του μια σπουδαία μουσική κληρονομιά και να κατακτήσει την κορυφή πριν τελικά δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Ο Τιμ Μπέργκλινγκ γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1989 στην Στοκχόλμη της Σουηδίας. Το 2010, ο Avicii κυκλοφόρησε συνεργασία του με τον, επίσης Σουηδό, DJ, John Dahlbäck, με τίτλο «Don’t Hold Back.» Στη συνέχεια, συνεργάστηκε σε διάφορα projects με διεθνούς φήμης DJs, όπως ο Tiësto και ο Sebastian Ingrosso. Αν και τα κομμάτια του αποτελούνται από κυρίως ηλεκτρονικής σύνθεσης μουσική, η EMI κυκλοφόρησε μια έκδοση του «Bromance», με την παρουσία στίχου, υπό τον, νέο, τίτλο «Seek Bromance».

Το «Seek Bromance«, έφτασε το top 20 σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου του Βελγίου, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας. Έφτιαξε, επίσης, remix του κλασικού single της Nadia Ali με τίτλο «Rapture« για τον δίσκο της Queen of Clubs Trilogy: Onyx Edition. Τον Οκτώβριο του 2010, ο Avicii υπέγραψε με την European A&R team στην EMI Music Publishing, μία από τις δισκογραφικές εταιρείες-μέλη του, άτυπου, «big four» των μεγαλύτερων.

Το 2011, η συνεργασία του στο κομμάτι «Sunshine», με τον David Guetta ήταν υποψήφια για βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Dance Recording.

Ο Avicii κατατάχθηκε στο No. 6 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2011, και κατατάχθηκε ακόμα ψηλότερα, συγκεκριμένα στο No. 3 της κατάταξης Top 100 DJs από το DJ Magazine για το 2012.

Ο Μπέρλινγκ είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016, έχοντας επικαλεστεί λόγους υγείας. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων οξεία παγκρεατίτιδα, η οποία οφειλόταν εν μέρει στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Το 2014 είχε προχωρήσει σε αφαίρεση της χοληδόχου κύστης και του τυφλού εντέρου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Σουηδός Avicii είχε κάνει το «μπαμ», παράγοντας τραγούδια που είναι αναγνωρίσιμα από όλους, γεμίζοντας μεγάλους συναυλιακούς χώρους στο «πέρασμά» τους από διάφορες χώρες.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 ο Τιμ Μπέρλινγκ, βρέθηκε νεκρός σε ένα θέρετρο στο Μουσκάτ του Ομάν. Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, σύμφωνα με την οικογένειά του που αποκάλυψε πως ο διάσημος Dj άφησε πίσω του ένα σημείωμα. Ήταν μια «εύθραυστη ψυχή» που «δεν μπορούσε να προχωρήσει στη ζωή πλέον», ανέφεραν οι συγγενείς του.

Η ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα έχει ως εξής: «Ο αγαπημένος μας Τιμ ήταν ένας αναζητητής, μια εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή που έψαχνε απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα. Ένας τελειομανής που κατάφερνε το ακατόρθωτο που ταξίδευε και εργαζόταν σκληρά σε ρυθμούς που τον οδήγησαν σε ακραίο στρες.

Όταν σταμάτησε τις περιοδείες, ήθελε να βρει μια ισορροπία στη ζωή για να είναι ευτυχισμένος. Αγωνίστηκε απέναντι σε σκέψεις για την ουσία, τη ζωή, την ευτυχία. Δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα