GOOGLE

 Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης: Η Google τιμά με doodle τα 151 χρόνια ζωής του

Η Google τιμά με ένα Doodle την 151η επέτειο από την ίδρυση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, στη Νέα Υόρκη. Το Μουσείο διαθέτει μια μόνιμη συλλογή που αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντικείμενα.

O Πάμπλο Πικάσο, σε άγνωστο μέρος, ποζάρει το 1935.

Ο Πάμπλο Πικάσο σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του

Ο Πάμπλο Πικάσο 'έφυγε' πριν 48 χρόνια. Το 2020 πίνακας του πωλήθηκε για ποσό ρεκόρ -σε ό,τι αφορά τις δημοπρασίες έργων τέχνης. Η μοναδικότητα του τον τοποθέτησε στη 'σφαίρα' των θρύλων. Οφειλόταν στις γυναίκες της ζωής του. Όπως έγραψε η εγγονή του 'τις χρησιμοποιούσε, έπαιρνε ό,τι είχαν να του δώσουν και μετά τις πετούσε'.

O Λάρι Πέιτζ, το Μάιο του 2012 σε ομιλία του στα γραφεία της Google. Ως παιδί ονειρευόταν να βρει δουλειά που θα έχει μεγάλο γραφείο, καλό μισθό και λίγες ώρες εργασίας.

Το Google δεν 'φτιάχτηκε' σε γκαράζ από δυο ανθρώπους, αλλά σίγουρα άλλαξε το Internet

Το Google δεν δημιουργήθηκε σε γκαράζ, οι 'πατέρες' του δεν ήταν δύο και το Google δεν ήταν το αρχικό όνομα της μηχανής αναζήτησης που άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το Internet. Το χρωστούμε στον Λάρι Πέιτζ, ο οποίος ως έφηβος είχε ως ζητούμενο μια δουλειά "με μεγάλο γραφείο, καλό μισθό και πολύ λίγες ώρες εργασίας".

Ο Άντι Ρούμπιν, το Σεπτέμβριο του 2011 όταν ήταν αντιπρόεδρος στο τμήμα των κινητών της Google και παρέμενε επικεφαλής στα Android. Είχαν απολυθεί ήδη 48 υπάλληλοι σε μια διετία, για σεξουαλική παρενόχληση -χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Κάτι που δεν ίσχυσε για τον Ρούμπιν.

O δημιουργός των Android δεν μπορεί να βρει τη λύση στο 'κρασάρισμα'

Τις τελευταίες ημέρες οι χρήστες Android smartphones ταλαιπωρούνται με το 'κρασάρισμα' εφαρμογών που αφορούν γνωστές αδυναμίες, οι οποίες δεν τακτοποιήθηκαν εν καιρώ πανδημίας. Ο 'πατέρας των Android', Άντι Ρούμπιν δεν μπορεί να ασχοληθεί με τη λύση, γιατί είναι εξαφανισμένος.

Αναζήτηση στη Google για τον κορονοϊό

Google: "Μπλόκο" σε 99 εκατ. παραπλανητικές διαφημίσεις για τον κορονοϊό μέσα στο 2020

Η Google μπλόκαρε πάνω από 99 εκατομμύρια διαφημίσεις σχετικές με την Covid-19, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούσαν «θαυματουργές» θεραπείες ή παραπληροφόρηση περί των εμβολίων.

Οι εφαρμογές Google Και Twitter

Ρωσία: Μήνυση σε Google, Facebook Twitter για μή λογοκρισία διαδήλωσης

Το αντίστροφο της λογοκρισίας φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση της Ρωσίας που μηνύει τις πιο γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για την μη διαγραφή δημοσιεύσεων που προσκαλούσαν πολίτες σε διαδήλωση

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2021 - Τo doodle της Google

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2021 - Τo doodle της Google

Το doodle της Google για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021. Σήμερα δεν είναι μια αφορμή για να δεχτούμε ή να δώσουμε λουλούδια. Η 8η Μαρτίου είναι μία υπενθύμιση ενός πολυετούς, δυναμικού αγώνα ενάντια στην ανισότητα των δύο φύλων.

H κυβέρνηση της Αυστραλίας δέχθηκε να κάνει τέσσερις αλλαγές στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Γερουσία για ψήφιση και αφορά τη συνεργασία του Facebook με τα ειδησεογραφικά μέσα, μετά το γενικό black out του κολοσσού.

Η Αυστραλία έκανε πάλι "φίλο" το Facebook

Το Facebook έκανε re-friended την Αυστραλία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει κάποια πράγματα στο νομοσχέδιο που θα υποχρέωνε τον τεχνολογικό κολοσσό να πληρώνει για όλες τις ειδήσεις που αναδημοσίευε.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ καλείται να παρουσιαστεί στο Κογκρέσο για τέταρτη φορά, από τον Ιούλιο για τα fake news που είχαν να κάνουν με το εμβόλιο του Covid-19.

Facebook: "Πήδησε στον γκρεμό και όλος ο κόσμος περιμένει να δει πού θα προσγειωθεί"

Οι Αυστραλοί εξακολουθούν να είναι 'αποκλεισμένοι' από τις ειδήσεις του Facebook,που αποκαθιστά το αρχικό -ολικό- μπλοκάρισμα σιγά σιγά. Παρ' όλα αυτά, αποκαλύπτεται πως πολλές χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αυστραλίας, ζητώντας χρήματα για την αναπαραγωγή ειδήσεων. Τι θα γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

To κράτος του Facebook "έκοψε" όλες τις ειδήσεις από τους Αυστραλούς

To κράτος του Facebook "έκοψε" όλες τις ειδήσεις από τους Αυστραλούς

Μια μέρα μετά την απόφαση των Αυστραλών να αναγκάσουν τις Google και Facebook να πληρώνουν για όλες τις ειδήσεις που χρησιμοποιούν, το Facebook έκοψε την πρόσβαση στα πάντα. Ποια ήταν η (αμφιλεγόμενη) εξήγηση του κολοσσού και γιατί η συμφωνία των media μαζί του θυμίζει αυτήν του Φάουστ με το διάβολο.

Το doodle της Google για τον Μπορίς Παστερνάκ

Μπορίς Παστερνάκ: Η google τιμά με doodle τα 131 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα του "Δόκτωρ Ζιβάγκο"

Ο Ρώσος ποιητής και πεζογράφος Μπορίς Παστερνάκ, βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι παγκοσμίως γνωστός, κυρίως για το μυθιστόρημά του "Δόκτωρ Ζιβάγκο".

O Jeff Bezos 'έβγαζε' ως CEO της Amazon το ποσό των 321 εκατομμυρίων δολαρίων τη μέρα (των 13.4 εκατομμυρίων την ώρα και των 22.884 δολαρίων το λεπτό).

Ο Τζεφ Μπέζος δημιούργησε την Amazon γιατί ήξερε πως μπορεί να αποτύχει

Σε εποχή που το Internet δεν ήταν ευρείας 'κατανάλωσης' δημιούργησε το πρώτο online βιβλιοπωλείο και το συνέχισε από εκεί, για να γίνει ο πιο πλούσιος άνθρωπος της γης. Ο Τζεφ Μπέζος έφυγε από την Amazon για να ασχοληθεί με τα άλλα πάθη του και ομολογεί πως στη ζωή του υπήρξε εξόχως τυχερός.

Google: Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες Android να ανοίγουν ταυτόχρονα Google Maps και Street View

Google: Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες Android να ανοίγουν ταυτόχρονα Google Maps και Street View

Αναβαθμίζει την εφαρμογή Google Maps για συσκευές Android η Google φέρνοντας αυτόματο διαχωρισμό της οθόνης ώστε να μπορεί ο χρήστης να βλέπει ταυτόχρονα τις εφαρμογές Google Maps και Street View.