Το 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου δίνει “βήμα στους νέους”

Το 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου δίνει “βήμα στους νέους”

O Γιάννης Βακαρέλης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ναυπλίου, μας ξεναγεί στις φετινές του εκδηλώσεις.

Από τις 8 έως τις 16 Ιουλίου, το Ναύπλιο θα αποτελέσει για άλλη μια χρονιά πόλο έλξης των απανταχού μουσικόφιλων και τα πιο μνημειώδη και εμβληματικά σημεία της πόλης (Παλαμήδι, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Εθνική Πινακοθήκη, Πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα, Βουλευτικό) θα πλημμυρίσουν με κλασική μουσική με τη συμμετοχή κορυφαίων νέων και καταξιωμένων ερμηνευτών διεθνούς φήμης.

Όλα αυτά στο πλαίσιο του 32ου φεστιβάλ Ναυπλίου που φέτος δίνει «βήμα στους νέους». Ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης αναφέρει χαρακτηριστικά στο NEWS 24/7 πως “το φετινό Φεστιβάλ Ναυπλίου είναι αφιερωμένο κατά το μεγαλύτερο του μέρος στους νέους. Δύο από τις καλύτερες ορχήστρες Νέων της Ελλάδας (με ηλικίες από 12 έως 19 ετών), η Youth Underground Orchestra και η Camerata Junior-Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπως επίσης και Νεανική Χορωδία Keros από την Καλιφόρνια θα εμφανιστούν μέσα σε αυτό το δεκαήμερο. Δυο εξαιρετικά “παιδιά θαύματα” του πιάνου, ο δεκατετράχρονος Φίλιππος Κλαψινάκης και ο εντεκάχρονος Θεόδωρος Φιλιππόπουλος θα μας καθηλώσουν στο ρεσιτάλ τους στις 12 Ιουλίου.

Η Αλεξία Μουζά, που στα 10 της χρόνια πρωτοεμφανίστηκε στο Φεστιβάλ, επιστρέφει τώρα, καθιερωμένη πλέον πιανίστα, σε μια μοναδική “μουσική συνομιλία” με τον διακεκριμένο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Ο Γιάννης Βακαρέλης

Καλλιτέχνες και προσωπικότητες όπως η πασίγνωστη ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, ο διάσημος πιανίστας Jean Louis Steuerman, οι μαέστροι Νίκος Χαλιάσας και Κώστας Ηλιάδης, οι σπουδαίοι μουσικοί Σπύρος Μουρίκης, Ηλίας Λιβιεράτος, Σταύρος Λάντσιας και πολλοί άλλοι θα μας χαρίσουν ανεπανάληπτες στιγμές συγκίνησης και χαράς στο 32 Φεστιβάλ Ναυπλίου”.

32 χρόνια τώρα το Φεστιβάλ στηρίζει την κλασική μουσική, μια δύσκολη δηλαδή υπόθεση. Ποια ήταν τα σημαντικότερα εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσει το Φεστιβάλ στη διάρκεια της πορείας του;
“Δεν θα έλεγα την κλασική μουσική μια δύσκολη υπόθεση γιατί προσωπικά ως πιανίστα μου έδωσε άπειρες στιγμές απέραντης ευτυχίας και ανάτασης, αλλά βέβαια και στο κοινό, που το έχει ταξιδέψει και του έχει προσφέρει μοναδικές ομορφιές” αναφέρει ο κ. Βακαρέλης.

Η Camerata Junior-Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών


Και συνεχίζει: “Στο Ναύπλιο, θαρρείς και όλα κύλησαν από την αρχή σαν “ο ένας να περίμενε τον άλλο”. Θέλω να πω ότι μια πανέμορφη πόλη, με κατοίκους ανοιχτούς στην ποιότητα και στο καινούριο, εμείς που προσφέραμε κάτι ωραίο και διαφορετικό, δεν μπορούσε παρά να κολλήσει η χημεία. Το Φεστιβάλ έχει γίνει πλέον μέρος της ζωής και της πόλης τους”.

Τι κρατάτε από τη μακρά ιστορία του Φεστιβάλ; Επιλέξτε μας κάποιες σημαντικές του στιγμές
“Έχουν έρθει μερικοί από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, η Vitoria Mullova, Nelson Freire, Teresa Berganza, Λεωνίδας Καβάκος, Victoria de Los Angeles και τόσοι άλλοι. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα τους έβλεπα επάνω στις εξέδρες του Ναυπλίου, στο Παλαμήδι,στο Μπουρτζι, στον Άη Γιώργη”.

Πόσο το φεστιβάλ αυτό έχει τονώσει την πόλη του Ναυπλίου;
“Το Ναύπλιο είναι μια γοητευτική πόλη γνωστή σε όλους για αξέχαστες ομορφιές. Το Φεστιβάλ Ναυπλίου το έβαλε και στον πολιτιστικό χάρτη. Σε όλον τον κόσμο και στον διεθνή Τύπο το Nafplion Festival είναι εδώ και χρόνια πολύ γνωστό.”

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

https://www.news247.gr/download/9959/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/07/festibal.pdf/930000/festibal.pdf

Info:

  • 8 έως τις 16 Ιουλίου
  • Όλες οι εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ Ναυπλίου έχουν ελεύθερη είσοδο.
  • Για διαθεσιμότητα και κρατήσεις θέσεων τηλεφωνικά στα γραφεία του ΔΟΠΠΑΤ.
  • Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
  • Λεωφόρος Ασκληπιού (Βίλα Ζυμβρακάκη)
  • Τηλ.: 2752027153, 2752099085

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα