Το Rockwave μόλις ανακοίνωσε 2 ακόμα ονόματα για το καλοκαίρι του 2023

Το Rockwave μόλις ανακοίνωσε 2 ακόμα ονόματα για το καλοκαίρι του 2023
Ο James Bay Rockwave

Στο lineup της 1ης Ιουλίου 2023 το Rockwave προσθέτει 2 νέους καλλιτέχνες που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Άλλη μία ανακοίνωση του Rockwave λίγο πριν τελειώσει το 2022 για το επόμενο συναυλιακό καλοκαίρι. Άλλα δύο ονόματα προστίθενται στη λίστα καλλιτεχνών που θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το 2023. Και πρόκειται για δύο μουσικούς που δεν έχουν ξανάρθει στη χώρα μας.

Ο James Bay του “Hold Back The River” και ο Jonathan Jeremiah έρχονται στη χώρα μας την ημέρα εμφάνισης του Robbie Williams, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023!

James Bay και “Hold Back The River”

Ο ρομαντικός James Bay είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς, νέους, σύγχρονους καλλιτέχνες. Τα φωνητικά του αγκαλιάζουν το “Hold Back The River” σε μια αδιαμφισβήτητη επίδειξη συναισθηματικής μουσικότητας. To “Let It Go” είναι ο πάντα επίκαιρος ύμνος της ‘επόμενης ημέρας’, θυμίζει τις παλιές μας επιλογές και τα απομεινάρια… αυτών.

Το πρώτο άλμπουμ του, “Chaos and the Calm” (2014) σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις των αγγλικών και αμερικανικών charts, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 ο Bay απέσπασε το βραβείο των κριτικών στα Brit Awards “Critics’ Choice” και την επόμενη χρονιά του Best British Male Solo Artist. Στα Grammys του 2016 βρέθηκε υποψήφιος ως καλύτερος νέος καλλιτέχνης, καλύτερο ροκ άλμπουμ και καλύτερο ροκ τραγούδι.

Το 2018 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, “Electric Light”. Δύο χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2020, ο Bay άρχισε να γράφει το τρίτο του στούντιο άλμπουμ στο ιστορικό RCA Studio A στο Νάσβιλ μαζί με τον παραγωγό Dave Cobb και συνεργάστηκε με τον Brandon Flowers των Killers. Στο “Save Your Love” παραγωγή έκανε ο FINNEAS (αδερφός της Billie Eilish). Τον Ιούλιο του 2020, κυκλοφόρησε το σινγκλ “Chew On My Heart” και αργότερα τον ίδιο μήνα, έκανε μία διαδικτυακή συναυλία στο πλαίσιο της καμπάνιας #SaveOurVenues, για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ενάντια στην οικονομική απειλή που έπληξε τους συναυλιακούς χώρους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Όταν έπρεπε να επιλέξει τον τίτλο αυτού του άλμπουμ η απάντηση βρέθηκε τυχαία μπροστά του. Η φράση του John Burroughs “Leap, and the net will appear” (δηλ. πήδηξε και το δίχτυ θα εμφανιστεί) έδωσε την έμπνευση. Απελευθερώθηκε από τις αμφιβολίες και τους φόβους του. Τόλμησε και “πήδηξε” και την κατάλληλη στιγμή εμφανίστηκε το δίχτυ προστασίας. Και έτσι δημιουργήθηκε το Leap. Όπως αναγνωρίζει και ο ίδιος, την περίοδο εκείνη αυτή η φράση τον αναζωογόνησε, του έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν για να απελευθερωθεί από τις ανασφάλειες του. “

O James Bay έχει κάνει ντουέτο με πολλά μουσικά ινδάλματα, όπως όταν του ζητήθηκε να μοιραστεί τη σκηνή με τον Mick Jagger όταν άνοιξε την συναυλία των Rolling Stones στο Twickenham Stadium του Λονδίνου, μια πράξη την οποία ανταπέδωσε ο Ronnie Wood των Rolling Stones όταν ανέβηκε στη σκηνή με τον James στις δικές του sold out συναυλίες στο Brixton.

Αναγνωρίζοντας το ταλέντο του ως έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου, η Epiphone τον τίμησε με τη δική του Limited-Edition James Bay Signature “1966” κιθάρα.

Jonathan Jeremiah, ο Solitary Man

Jonathan Jeremiah Rockwave Promo Photo

Ο Jonathan Jeremiah είναι ο Solitary Man με όλη τη σημασία της λέξης, ο μοναχικός καλλιτέχνης που μεταφέρει το προσωπικό του όραμα στη μουσική έχοντας προσέξει την κάθε λεπτομέρεια.

Στις νυχτερινές του βάρδιες στο Wembley του Λονδίνου που εργαζόταν ως φύλακας, έγραφε τραγούδια και εμπνέονταν από τις συναυλίες που λάμβαναν χώρα στο στάδιο, με κρυφό του όνειρο κάποια στιγμή να βρεθεί κι εκείνος πάνω στη σκηνή.

Το 2011 έκανε το ντεμπούτο του στη μουσική σκηνή και έντεκα χρόνια αργότερα, το 2022 κυκλοφόρησε τον πέμπτο του δίσκο, Horsepower For The Streets, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, κατακτώντας τα ευρωπαϊκά αλλά και τα ελληνικά ερτζιανά.

Τον Οκτώβριο του 2022 ο Jonathan Jeremiah βρέθηκε στο εξώφυλλο του γαλλικού Rolling Stone με αφορμή το τελευταίο του άλμπουμ που εκτοξεύει την καριέρα του και μας εισάγει στον μαγικό, μοναχικό αλλά τόσο μελωδικό κόσμο του.

Προπώληση

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε! Γενική Είσοδος: Φάση 1: 49,50 ευρώ, Φάση 2: 55 ευρώ, Φάση 3: 60,50 ευρώ, Φάση 4: 66 ευρώ, Golden Standing 99 ευρώ. VIP (A & B) 99 ευρώ.

Info: Σημεία Προπώλησης – Ηλεκτρονικά: viva.gr & hunteragency.gr , Τηλεφωνικά: 11876, Σε όλα τα Viva Spots (Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αθηνόραμα.gr). public.gr.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα