Ν. Σταμπολίδης: “Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν κατάφερε να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα”

Διαβάζεται σε 1'
O Νικόλαος Σταμπολίδης
O Νικόλαος Σταμπολίδης Eurokinissi

Το μήνυμα του Καθ. Νικόλαου Σταμπολίδη για τα Γλυπτά του Παρθενώνα μετά την ακύρωσης της συνάντησης του Έλληνα και του Βρετανού πρωθυπουργού.

Ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθ. Νικόλαος Σταμπολίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση στον απόηχο της ακύρωσης της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, λόγω των γλυπτών του Παρθενώνα..

«Πολιτισμός δεν είναι μόνον οι αρχαιότητες και τα έργα Τέχνης. Πολιτισμός είναι και οι σχέσεις και οι συμπεριφορές των ανθρώπων.
Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δημιουργώντας παγκόσμιο θόρυβο, δεν κατάφερε και αυτή τη φορά να σπάσει την ενότητα των μαρμάρων του Παρθενώνα. Και ακόμα δεν κατόρθωσε να διαταράξει τη σειρά με τις αρχές και τις αξίες των εξαιρετικών σχέσεων δύο χωρών και των λαών τους, καθώς επίσης την Απόφαση του 2021, του Παγκόσμιου Οργανισμού, της UNESCO, με την οποία αναγνωρίζεται ότι το ζήτημα της διεκδίκησης, της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του συμβόλου της αρμονίας, της αισθητικής και της Δημοκρατίας, είναι ορθό, δίκαιο και διακυβερνητικό, καλώντας τις δύο Κυβερνήσεις να το λύσουν, σύμφωνα με τα επιχειρήματα, τα δεδομένα και την παγκόσμια βούληση στον 21ο αιώνα».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα