Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει τελικά το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει τελικά το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Ο 75χρονος θρύλος της μουσικής θα παραλάβει τελικά το δίπλωμα και το μετάλλιο του Νόμπελ τις επόμενες ημέρες στη Στοκχόλμη, όπου έχει προγραμματιστεί να δώσει και συναυλία το Σαββατοκύριακο

O Mπομπ Ντίλαν τελικά θα δώσει την απαραίτητη διάλεξη για να παραλάβει το Νόμπελ Λογοτεχνίας που του απονεμήθηκε.

Πήρε την απόφαση αυτή ύστερα από τις χθεσινές απειλές της Ακαδημίας πως εάν παραμείνει άφαντος θα του αφαιρεθεί το βραβείο και φυσικά δεν θα λάβει τα 840.000 ευρώ. Τελικά φαίνεται ότι τα χρήματα δεν είναι για blowin' in the wind...

ADVERTISING

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Τvxs.gr, η Ακαδημία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ήρθε σε συμφωνία με τον 75χρονο τροβαδούρο και θα υπάρξει συνάντηση το Σαββατοκύριακο στην Στοκχόλμη, στη σουηδική πρωτεύουσα, όπου θα δώσει δυο συναυλίες. 

Συγκεκριμένα η καθηγήτρια Σάρα Ντένιους, μόνιμη γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας, δήλωσε πως «τα καλά νέα είναι ότι συμφωνήσαμε με τον Μπομπ Ντίλαν να συναντηθούμε το Σαββατοκύριακο. Εκεί η Ακαδημία θα του δώσει το βραβείο Νόμπελ, το μετάλλιο και θα τον συγχαρεί. Η συνάντηση θα γίνει σε κλειστό κύκλο χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, σύμφωνα με την επιθυμία του Ντίλαν».

Παρόλα αυτά, δεν αναμένεται να δώσει τη διάλεξη ζωντανά αλλά μέσω βίντεο. Μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις έχουν δοθεί και στο παρελθόν με πιο πρόσφατη της Άλις Μουνρο το 2013. Σε κάθε περίπτωση ο Ντίλαν θα πρέπει να έχει εκπληρώσει την υποχρέωση αυτή μέχρι τις 10 Ιουνίου, αλλιώς θα είναι αναγκασμένος να αποποιηθεί τις απολαβές του βραβείου. «Το τι θα αποφασίσει, είναι δική του υπόθεση», δήλωσε η Ντένιους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπομπ Ντίλαν έγινε ο πρώτος τραγουδοποιός που του απονέμεται Νόμπελ Λογοτεχνίας επειδή «δημιούργησε νέες μορφές ποιητικής έκφρασης στην αμερικανική μουσική παράδοση». Χρειάστηκε να περάσουν δυο εβδομάδες μέχρι να κάνει κάποιο δημόσιο σχόλιο, ενώ δεν παρέστη στην τελετή απονομής του Δεκεμβρίου επειδή είχε «υποχρεώσεις».

(Πηγή: Tvxs.gr, φωτογραφία: Vince Bucci/Invision/AP, File )

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν θα πάει να παραλάβει το Νόμπελ, έχει 'άλλες υποχρεώσεις'

Έσπασε τη σιωπή του ο Μπομπ Ντίλαν. Θα πάω για το Νόμπελ, αν... μπορώ

"Αγνοούμενος" παραμένει ο Μπομπ Ντίλαν

24Media Network