Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του MFI 2023 στη Ρόδο

Διαβάζεται σε 2'
MFI
MFI Script 2 Film Workshops 2023

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης σεναρίου MFI Script 2 Film Workshops 2023 που διοργανώνει το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Μετά από μια εβδομάδα εντατικής δημιουργίας στην πόλη της Ρόδου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης σεναρίου MFI Script 2 Film Workshops 2023 που διοργανώνει το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, με τον πρώτο κύκλο του προγράμματος να πραγματοποιείται όπως πάντα στη Νίσυρο 23/6-6/7.

Για 7η συνεχή χρονιά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου MFI Script 2 Film Workshops 2023, που διοργανώνεται επιτυχώς εδώ και 24 χρόνια, φιλοξενήθηκε στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από τις 21 έως τις 29 Οκτωβρίου, σ’ αυτό το μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμών, φιλοδοξώντας να ανοίξει ή να διευρύνει την επικοινωνία και τον διάλογο ανάμεσα σε δημιουργούς μέσα και έξω από τα σύνορα της ΕΕ.

MFI
MFI Script 2 Film Workshops 2023

55 δημιουργοί από την Ευρώπη και τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και παραγωγών διεθνούς φήμης, δούλεψαν εντατικά τα 25 κινηματογραφικά σενάρια, 4 σενάρια τηλεοπτικών σειρών και 6 υπό ανάπτυξη ντοκιμαντέρ, και εκπαιδεύτηκαν στην καθοδήγηση ομάδας, αντλώντας έμπνευση από τη μοναδική ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Καθένας από αυτούς θα μεταφέρει και στη χώρα του αυτό το μαγικό δημιουργικό ταξίδι και τις αναμνήσεις από τον χώρο που το πλαισίωσε.

MFI
MFI Script 2 Film Workshops 2023

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe/MEDΙA, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Νισύρου, το Δήμο Ρόδου καιτην ΕΡΤ.

Τα MFI Script 2 Film Workshops 2023 περιλαμβάνουν:

  • έναν πρώτο κύκλο εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκε στη Νίσυρο (23/6-6/7),
  • μια περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Σεπτέμβριο,
  • ένα δεύτερο κύκλο στην πόλη της Ρόδου (21-29/10)
  • και μια τελευταία περίοδο διαδικτυακών συναντήσεων το Δεκέμβριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα