Πέθανε ο ηθοποιός Μάκης Πανώριος

Πέθανε ο ηθοποιός Μάκης Πανώριος
Ο ηθοποιός Μάκης Πανώριος Facebook@Σπύρος Μπιμπίλας

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός, ποιητής και λογοτέχνης Μάκης Πανώριος. Υπηρέτησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πλάθοντας ποικίλους ρόλους

Φτωχότερος είναι από σήμερα ο κόσμος του θεάτρου και των γραμμάτων, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Μάκης Πανώριος.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή μέσω των social media ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αποχαιρέτησε τον ηθοποιό, ποιητή και λογοτέχνη.

Η κηδεία του Μάκη Πανώριου θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κεφαλλονιά.

¨”Έφυγε ένας αξιόλογος άνθρωπος του θεάτρου και των γραμμάτων. Ηθοποιός, συγγραφέας, εικονογράφος και κριτικός θεάτρου. Πολυσχιδής, υπηρέτησε το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση πλάθοντας ποικίλους ρόλους! Γεννημένος το 1935 θα ταφεί στην πατρίδα του την Κεφαλλονιά… Καλό ταξίδι αγαπημένε συνάδελφε Μάκη Πανώριε”, έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποιος ήταν ο Μάκης Πανώριος

Ο Μάκης Πανώριος γεννήθηκε στην Κεφαλλονιά το 1935. Σπούδασε ζωγραφική και θέατρο στη “Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας” του Πέλου Κατσέλη.

Εργάστηκε για 18 χρόνια σαν ηθοποιός, τα δέκα εκ των οποίων στο Εθνικό Θέατρο, ενώ απασχολήθηκε στην ελληνική ραδιοφωνία και στην τηλεόραση. Η πρώτη εμφάνισή του χρονολογείται το 1962, όταν συμμετείχε στο θίασο του Μάνου Κατράκη ερμηνεύοντας το ρόλο του χάρου, στην παράσταση “Το Τραγούδι του Νεκρού Αδερφού του Mίκη Θεοδωράκη”.

Λάτρης της λογοτεχνίας και ιδιαίτερα του φανταστικού, είχε προλογίσει έργα και συγγράψει κριτικές και άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες.

Η πεντάτομη ανθολογία του “Το ελληνικό φανταστικό διήγημα” από τις εκδόσεις Αίολος περιέχει 167 ελληνικά διηγήματα της φανταστικής λογοτεχνίας. Είχε παράλληλα ασχοληθεί με όλα τα είδη της λογοτεχνίας ενώ είχε εικονογραφήσει και προλογίσει πολλά βιβλία.

Είχε τιμηθεί με το βραβείο Karel (1993) για την προσφορά του στην φανταστική λογοτεχνία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα