Πέθανε ο “θρύλος” των manga, Leiji Matsumoto

Πέθανε ο “θρύλος” των manga, Leiji Matsumoto
Leiji Matsumoto Domenico Stinellis, File/AP Photo

Σε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή ο διάσημος Ιάπωνας δημιουργός manga και anime, Leiji Matsumoto. Ήταν γνωστός για τα "Galaxy Express 999" και "Space Pirate Captain Harlock".

Ο διάσημος Ιάπωνας δημιουργός manga και anime, Leiji Matsumoto, πέθανε σε ηλικία 85 ετών, όπως έκανε γνωστό το στούντιο του τη Δευτέρα (20/02).

Σε μία δήλωση, το Studio Leijisha, ανέφερε ότι ο Leiji Matsumoto, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Akira Matsumoto, έφυγε από τη ζωή μετά από οξεία καρδιακή ανεπάρκεια στις 13 Φεβρουαρίου.

Ο Matsumoto ήταν γνωστός για τα έργα επιστημονικής φαντασίας, συμπεριλαμβανομένων των “Galaxy Express 999”, “Queen Emeraldas” και “Space Pirate Captain Harlock”.

Space Pirate Captain Harlock

Ο Matsumoto ήταν επίσης γνωστός για τη δουλειά του με τον Yoshinobu Nishizaki στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1970 “Space Battleship Yamato” – με τίτλο “Star Blazers” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το έργο του συχνά περιελάμβανε αντιπολεμικά θέματα και συναισθηματικές ιστορίες.

Η κόρη του Matsumoto, Makiko Matsumoto, που διευθύνει το Studio Leijisha, είπε στη δήλωση ότι “ξεκίνησε ένα ταξίδι στη θάλασσα των αστεριών. Νομίζω ότι έζησε μια ευτυχισμένη ζωή, σκεφτόμενος να συνεχίσει να σχεδιάζει ιστορίες ως καλλιτέχνης manga.”

Ο Matsumoto γεννήθηκε το 1938 στη νοτιοδυτική πόλη Kurume, στην επαρχία Fukuoka, και σε ηλικία 15 ετών έκανε το ντεμπούτο του με το έργο “Mitsubachi no Boken (Honey Bee’s Adventures)”. Αφού τελείωσε το γυμνάσιο, μετακόμισε στο Τόκιο για να κυνηγήσει το όνειρό του να γίνει επαγγελματίας καλλιτέχνης.

Περισσότερες από 150 ιστορίες manga του απεικόνιζαν την τραγωδία του πολέμου, καθώς ήταν μόλις 7 ετών όταν τελείωσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Πολλά χρόνια αργότερα, είπε ότι είχε εμπνευστεί από τον ίδιο του τον πατέρα, ο οποίος ήταν επίλεκτος πιλότος του στρατού και του είχε διδάξει ότι ο πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να γίνει γιατί «καταστρέφει το μέλλον σου».

Αρκετά από τα κόμικς του manga μετατράπηκαν σε τηλεοπτικές σειρές anime, συμπεριλαμβανομένου του “Space Pirate Captain Harlock”, το οποίο ακολουθεί τις περιπέτειες ενός απόκληρου που έγινε πειρατής του διαστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μουσικό συγκρότημα Daft Punk ήταν θαυμαστές της δουλειάς του Matsumoto και του ανέθεσαν να δημιουργήσει πολλά μουσικά βίντεο κινουμένων σχεδίων για αυτούς, κυρίως για το τραγούδι “One More Time”, που κυκλοφόρησε το 2000.

Daft Punk – One More Time

Ο Matsumoto έχει λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια από την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένου του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου, ενώ η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε το μετάλλιο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα