Ποιες παραστάσεις και εκδηλώσεις ακυρώνονται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τα Τέμπη

Ποιες παραστάσεις και εκδηλώσεις ακυρώνονται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους για τα Τέμπη
unsplash

Πολλές είναι οι παραστάσεις και οι εκδηλώσεις που ακυρώνονται μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Τριήμερο Εθνικό Πένθος κήρυξε η Πολιτεία μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και πολλά είναι τα πολιτιστικά γεγονότα που ακυρώνονται ή αναβάλλονται το διάστημα από 1 έως 3 Μαρτίου.

Αναλυτικά

Εθνική Λυρική Σκηνή

Σε συνέχεια της χθεσινής αναβολής της συναυλίας της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ανακοινώνεται ότι λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους αναβάλλονται και οι παραστάσεις του έργου Όχι εγώ του Σάμιουελ Μπέκετ οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Πέμπτη 2/3 και αύριο Παρασκευή 3/3 στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι δύο παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 17.00 και στις 19.00.

Οι θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις συγκεκριμένες παραστάσεις θα ενημερωθούν τηλεφωνικά από τα Ταμεία της ΕΛΣ και θα τους δοθεί η δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους στις παραστάσεις του Σαββάτου 4/3 είτε να τα ακυρώσουν και να λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Λόγω εθνικού πένθους οι εκθέσεις και οι εικαστικές εγκαταστάσεις της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν θα λειτουργήσουν από 1 έως 3 Μαρτίου και η δράση Μυστήριο 49 Συμπόσια, που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαρτίου αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ματαιώνει την τελετή έναρξης της Πέμπτης 2 Μαρτίου, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς.

Radio Plays στην Ταινιοθήκη

Ο Αθήνα 9.84 και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συμμετέχοντας στο εθνικο πένθος και συμμεριζόμενοι την οδύνη των συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανακοινώνουν την αναβολή του αφιερώματος Radio Days που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τις νέες ημερομηνίες

Εθνική Πινακοθήκη- Sognatta Terra tu m’ appartiens

Συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου μεταθέτει τις προγραμματισμένες για σήμερα, αύριο και μεθαύριο παραστάσεις της περφόρμανς “Sognatta Terra tu m’ appartiens” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κωνσταντίνος Παρθένης, η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του» στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων «Αντώνης Κομνηνός», όπου φιλοξενείται και η έκθεση.
Οι παραστάσεις μεταφέρονται για το τριήμερο Σάββατο 4, Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Μαρτίου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:
Η παράσταση της Τετάρτης 1/3 μεταφέρεται για το Σάββατο 4/3 στις 19.30.
Η παράσταση της Πέμπτης 2/3 μεταφέρεται για την Κυριακή 5/3 στις 19.30.
Η παράσταση της Παρασκευής 3/3 μεταφέρεται για τη Δευτέρα 6/3 στις 19.30.

Οι θεατές που δεν μπορούν να παρευρεθούν στις νέες ημερομηνίες παρακαλούνται να προσέλθουν με τα εισιτήριά τους στα ταμεία της Εθνικής Πινακοθήκης προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίτιμο.

Παράλληλα, προστίθενται 3 επιπλέον παραστάσεις το Σάββατο 4/3, την Κυριακή 5/3 και τη Δευτέρα 6/3 στις 21.30.
Η προπώληση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Μαρτίου στις 10.00 από το ταμείο της Εθνικής Πινακοθήκης.

ΚΘΒΕ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στη σφοδρή σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Τεμπών ακυρώνει όλες τις παραστάσεις στις σκηνές του από την 1η έως και τις 3 Μαρτίου. Μεσίστιες θα κυματίζουν και οι σημαίες στους χώρους του ΚΘΒΕ, για τον χαμό των δεκάδων συμπολιτών μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

ONASSIS STEGI

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, θα παραμείνει κλειστή κατά την διάρκεια του τριήμερου πένθους.
Οι παραγωγές θα παρουσιαστούν όλες το Σαββατοκύριακο.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα:

bestiaire | Νεφέλη Αστερίου | Μικρή Σκηνή
Σάββατο 4 Μαρτίου | 16:00
Κυριακή 5 Μαρτίου | 17:30

Bang Bang Bodies | Ξένια Κογχυλάκη | Μικρή Σκηνή
Σάββατο 4 Μαρτίου | 17:30
Κυριακή 5 Μαρτίου | 16:00

LANDSCAPE | Έλενα Αντωνίου | Κεντρική Σκηνή
Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Μαρτίου | 18:30
Ηλικίες: 16+

to be possessed | Χαρά Κότσαλη | Μικρή Σκηνή
Σάββατο 4 Μαρτίου & Κυριακή 5 Μαρτίου | 19:30

FUCK ME / LOVE ME | Marina Otero | Κεντρική Σκηνή
FUCK ME | Marina Otero | Σάββατο 4 Μαρτίου | 20:30
LOVE ME | Marina Otero | Κυριακή 5 Μαρτίου | 20:30
Ηλικίες: 18+

ODD | ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Masterclasses
Σάββατο 4 Μαρτίου | 16:30-18:00 | Masterclass με τη Moriah Evans | Galaxy Studio-Στέγη (γλώσσα εργασίας: αγγλικά)
Κυριακή 5 Μαρτίου | 16:30-18.00 | Masterclass με τον Christian Rizzo | Galaxy Studio-Στέγη (γλώσσα εργασίας: αγγλικά)

Συζήτηση με το κοινό
Κυριακή 5 Μαρτίου, μετά το τέλος των παραστάσεων | Μικρή Σκηνή

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά-Ανεμοδαρμένα Ύψη

Η παράσταση των “Ανεμοδαρμένων Υψών” σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού δεν πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου λόγω του εθνικού πένθους.

Θέατρο Κάππα- Sexy Laundry

Η παράσταση Sexy Laundry που σκηνοθετεί ο Σπύρος Παπαδόπουλος δε θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1/3 και την Πέμπτη 2/3 λόγω του εθνικού πένθους.

Σταυρός του Νότου

Ακυρώνεται η συναυλία στις 2/3 στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου με τον Γιώργο Καζαντζή και τον Παντελή Θαλασσσινο.

six d.o.g.s

Λόγω του τραγικού συμβάντος το live των D3lta και Amalia & The Architects στο six d.o.g.s. μεταφέρεται για την Παρασκευή 17.3.

“Ελληνικό Σχέδιο” στο Μικρό Παλλάς

Το Ελληνικό Σχέδιο ανακοινώνει την αναβολή της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα 6 Μαρτίου συναυλίας στο Μικρό Παλλάς. Για την αναβολή και τη μετάθεση σε νέα ημερομηνία ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Παπαδημητρίου δηλώνει:

“Αγαπητοί θεατές-θιασώτες των παραστάσεων του Ελληνικού Σχεδίου,

Λόγοι κοινωνικής ευαισθησίας μας οδηγούν να ζητήσουμε τόσο από εσάς πρώτα από όλα, όσο και από τους λαμπρούς καλλιτέχνες της συναυλίας της 6ης Μαρτίου στο Μικρό Παλλάς, (ήτοι τον Βαγγέλη Κορακάκη, την ερμηνεύτρια Βερόνικα Δαβάκη, τους σολίστες της Άρπας Θοδωρή Ματούλα και Μαρία Μπιλντέα αλλά και από την δεκαμελή μας ορχήστρα) την μετάθεση της συναυλίας κατά δύο εβδομάδες, ως μία ένδειξη συμπαράστασης και εναρμόνισης μας με το πένθος για τα θύματα της φονικής σύγκρουσης των δύο τραίνων.

Έτσι η τέταρτη παράσταση του Φεστιβάλ του Ελληνικού Σχεδίου “Η Φλόγα Κρύβει Βάσανο” με τα νέα τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη και της Βερόνικας Δαβάκη σε πρώτη εκτέλεση και με τα Ρεμπέτικα αριστουργήματα για δύο άρπες με τίτλο “Ρεμπέτικο Αρπέζ” μετατίθεται για την Δευτέρα 20 Μαρτίου, πάντα στο Μικρό Παλλάς και ίδια ώρα, εννέα και τέταρτο.

Αυτονόητο είναι ότι όλα τα εισιτήρια που αγοράσθηκαν ισχύουν ως έχουν. Όπως και ότι όποιος αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να έλθει μπορεί να λάβει πίσω το αντίτιμο του εισιτηρίου από την ticketservices.”

Για το «Ελληνικό Σχέδιο» / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα