Πώς “αντιμετωπίζει” την κλιματική αλλαγή ο κόσμος της τέχνης; Μια επίκαιρη συζήτηση

Πώς “αντιμετωπίζει” την κλιματική αλλαγή ο κόσμος της τέχνης; Μια επίκαιρη συζήτηση
Victoria Siddall Benjamin McMahon

Η Αφροδίτη Γκόνου συζητά με την Victoria Siddall, μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον χώρο της τέχνης, είναι Σύμβουλος Στρατηγικής σε μουσεία και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης και της δράσης με τίτλο Contemporary Groundbreakers που επιμελείται η Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου, η Victoria Siddall έρχεται στην Αθήνα για μια συζήτηση με θέμα: «Πώς ο κόσμος της τέχνης πρωτοπορεί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής»

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00.

Ποια είναι η Victoria Siddall

Η Victoria Siddall, μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον χώρο της τέχνης, είναι Σύμβουλος Στρατηγικής σε μουσεία και επιχειρήσεις και δραστηριοποιείται διεθνώς υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα στον κόσμο της τέχνης. Παλαιότερα διετέλεσε Γενική Διευθύντρια της Frieze. Aρχικά, ίδρυσε την Frieze Masters και στη συνέχεια διηύθυνε τις εκθέσεις τέχνης Frieze στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και στη Σεούλ.

Το 2020, η Siddall συνίδρυσε την Gallery Climate Coalition – έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό μελών που στόχο έχει τη δημιουργία ενός περιβαλλοντικά υπεύθυνου κόσμου της τέχνης. Διαθέτει περισσότερα από 900 μέλη σε 42 χώρες, τα οποία έχουν δεσμευτεί να μειώσουν κατά 50% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030. Η Siddall είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gallery Climate Coalition και συνεργάζεται με περιβαλλοντικές οργανώσεις για θέματα στρατηγικής, συνηγορίας και συγκέντρωσης οικονομικών πόρων.

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Studio Voltaire, μιας μη κερδοσκοπικής γκαλερί και συγκροτήματος στούντιο καλλιτεχνών στο Λονδίνο, το οποίο άνοιξε πρόσφατα εκ νέου, μετά από ένα μεγάλο έργο ανακαίνισης. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ampersand και της Frieze.

Σχετικά με τη δράση Groundbreakers

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μια νέα δράση με τίτλο Contemporary Groundbreakers που επιμελείται η Αφροδίτη Γκόνου, Σύμβουλος Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου. Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη των Μελών της Επιτροπής Υποστήριξης Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου.

Πληροφορίες

  • ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8€ | Δωρεάν για τους Cycladic Friends
  • LIVE STREAMING: 5€ | Δωρεάν για τους Cycladic Friends
  • Τιμή εισιτηρίου: 8€ | Live streaming: 5€
  • Δωρεάν για τους Cycladic Friends (απαραίτητη η κράτηση στο τμήμα Φίλων)
  • Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα