Πόσο καλά γνωρίζεις τον Νίκο Καζαντζάκη;

Πόσο καλά γνωρίζεις τον Νίκο Καζαντζάκη;

Η ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη και φιλοσόφου σε ένα κουίζ

Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε μία μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά γράμματα. Συγγραφέας, ποιητής, φιλόσοφος, ο πλέον πολυμεταφρασμένος Έλληνας λογοτέχνης, συνεχίζει να προκαλεί αμείωτο ενδιαφέρον για την ζωή και το έργο του.

Γεννημένος στην Κρήτη, έζησε στην Αθήνα και ταξίδεψε σε πολλές μεριές της Ελλάδας με τον φίλο και συνοδοιπόρο του Άγγελο Σικελιανό, ικανοποιώντας τις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις. Πολυταξιδεμένος, βρέθηκε και έζησε σε πολλές μεγάλες πόλεις της  Ευρώπης, ενώ οι αναζητήσεις του τον οδήγησαν στην Ρωσία, την Κίνα την Ιαπωνία την Μέση Ανατολή και αλλού. 

Ασχολήθηκε με όλα, σχεδόν, τα είδη του λόγου. Έγραψε μυθιστορήματα, ποίηση, δοκίμια, ταξιδιωτικά, μεταφράσεις, σενάρια, κριτικές κ.α.  Έργα του έγιναν τηλεοπτικές σειρές(Ο Χριστός ξανασταυρώνεται) και κινηματογραφικές ταινίες (Ο τελευταίος πειρασμός, σε σκηνοθεσία Μ. Σκορσέζε).

Την Κυριακή 26/11 μαζί με το ΕΘΝΟΣ που κυκλοφορεί στα περίπτερα, το soundtrack της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή “Καζαντζάκης”, σε μουσική του Μίνου Μάτσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα