Sold out και οι 4 παραστάσεις του Παπαϊωάννου

Sold out και οι 4 παραστάσεις του Παπαϊωάννου
O Δημήτρης Παπαϊωάννου

Εν ριπή οφθαλμού εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τις τέσσερις παραστάσεις του Δημήτρη Παπαϊωάννου στην "Στέγη".

Η σύμπραξη του ταλαντούχου εθνικού “τελετάρχη” και διεθνούς πολυκαλλιτέχνη Δημήτρη Παπαϊωάννου με το Χοροθέατρο της Πίνα Μπάους στη Στέγη χτύπησε συναγερμό στο αθηναϊκό κοινό.

Δεν είναι τυχαίο που την πρώτη ώρα της προπώλησης των εισιτηρίων για τις 4 παραστάσεις (18-21 Δεκεμβρίου) της νέας δουλειάς του διεθνούς πια έλληνα Δημήτρη Παπαϊωάννου «New Piece I -Since she» με το ιστορικό Tanztheater Wuppertal Pina Bausch στη Στέγη , του Ιδρύματος Ωνάση, έγινε sold out.

Δεν είναι μόνο ο κορυφαίος έλληνας καλλιτέχνης , ο πρώτος που προσκλήθηκε στο χοροθέατρο με το μυθικό όνομα, να χορογραφήσει την ομάδα του. Είναι ο μαγικός συνδυασμός των δυο ονομάτων Μπάους-Παπαϊωάννου, που χτύπησε συναγερμό.

Εννέα χρόνια μετά την αιφνίδια απώλεια της Πίνα Μπάους, αποδεχόμενος τη μεγάλη πρόταση πρόκληση, ο Παπαϊωάννου καταφέρνει με το εικονοκλασικό σκηνικό κινούμενο σύμπαν που δημιουργεί να αποτίσει φόρο τιμής στη μεγάλη γερμανίδα χορογράφο, ανακαλώντας το έργο της.

Ζήτησε χαρακτηριστικά να βγουν από τις αποθήκες οι καρέκλες της μυθικής παράστασής της «Καφέ Μίλερ» για να τις χρησιμοποιήσει στο Since She.

«Ένα μικρό θαύμα» αποκάλεσε την παράσταση η La Repubblica, «ιδιοφυή φόρο τιμής» το Teatro e Critica, «μια συγκινητική ωδή στην Πίνα Μπάους» η De Volkskrant, «μια παράσταση σαν γλυκό ταξίδι στα άδυτα, όπου συναντάμε ζωντανή και γεμάτη ευφορία την ίδια την Πίνα Μπάους» η La Libre.be.

Με μάγο παρομοιάζει τον Δημήτρη Παπαϊωάννου η Wen Wei Po του Χονγκ Κονγκ, ενώ το Ballet2000 τον αποκαλεί «Σύγχρονο Ελληνικό Μύθο, έναν μοναδικό καλλιτέχνη, αδιαμφισβήτητο μετρ του κόσμου του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα