Συνεδριάζει το ΚΑΣ με επίκεντρο την Ακρόπολη και το αίτημα της Ρεαλ Μαδρίτης

Συνεδριάζει το ΚΑΣ με επίκεντρο την Ακρόπολη και το αίτημα της Ρεαλ Μαδρίτης

"Yπόθεση ρουτίνας" να δοθεί η άδεια στη Ρεάλ Μαδρίτης να πραγματοποιήσει τηλεοπτικά πλάνα στην Ακρόπολη

Οι σοκαρισμένοι παράγοντες της «βασίλισσσας» Real Madrid από τις δηλώσεις του Νίκου Μπελογιάννη, γιου του «ανθρώπου με το Γαρύφαλλο» Ν. Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά και ανιψιού της Διδώς Σωτηρίου, σύμφωνα με τις οποίες «αν το δώσουμε (την Ακρόπολη) και στους Φρανκιστές της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι έμβλημα του διεθνούς Φασισμού, θα είναι το κορύφωμα» (στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή ΠΕΖΟΙ στον ΑΕΡΑ), σε λίγες ώρες αναμένεται να αναθαρρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 247 αναμένεται να πάρουν, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), την έγκριση για κινηματογραφικές λήψεις στην Ακρόπολη. Το αίτημα της «Real Madrid TV», για την χορήγηση άδειας κινηματογράφησης, διάρκειας τριών ωρών, στον Ιερό Βράχο, από σήμερα έως και την Πέμπτη, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, στο περιθώριο των play- off της Euroleague μπάσκετ, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης (ο πρώτος αγώνας θα γίνει σήμερα, την Πέμπτη θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ ο δεύτερος), είναι «υπόθεση ρουτίνας», σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΑΣ και γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη αλλά και την προϊσταμένη της αρμόδιας Εταιρείας Αρχαιοτήτων, Ελένη Μπάνου.

Στο ιερό βράχο θα ανεβούν, σε ώρες επισκέψιμες, μαζί με το κοινό, μόνο ένας παρουσιαστής και δυο κάμεραμεν για απλές λήψεις του μνημείου. Κανένας παίκτης της «βασίλισσας» δεν θα ανηφορίσει στο βράχο για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ. Εξάλλου, οι λήψεις δεν συνιστούν παρά υπόθεση ρουτίνας για τη Real Madrid, η οποία πάντα κινηματογραφεί το βασικό αξιοθέατο της χώρας που επισκέπτεται για αγώνα. Εξ ου και έχει θορυβηθεί, όχι μόνο με τις εμπρηστικές δηλώσεις Μπελογιάννη, αλλά και με τη βροχή των αιτημάτων για συνέντευξη που δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες από τα ελληνικά Μέσα.

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της γνωμοδότησης του ΚΑΣ, δεν θα εκραγώ», μας διαβεβαίωσε, σε επικοινωνία που είχαμε, ο γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, καθώς, όπως προσθέτει: «Η Real Madrid δεν είναι BBC!».

Το αίτημα ωστόσο της Real Madrid έχει λάβει μεγάλη δημοσιότητα, και έχει προφτάσει να γίνει αντικείμενο για άλλη μια φορά εκμετάλλευσης κατά του ΚΑΣ, που σήμερα, πέρα από το «πράσινο φως» που θα δώσει στους Ισπανούς για την Ακρόπολη, θα εξετάσει επίσης αίτημα της «LLC United Media Group»και του Δεύτερου Κρατικού Καναλιού της Ρωσίας για λήψεις,από τις 18 έως τις 28 Απριλίου, μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Πόλης Αθηνών, καθώς και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο παραγωγής επιστημονικού ντοκιμαντέρ εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Στη σημερινή συνεδρία αναμένεται να δοθεί και η τυπική έγκριση στα αιτήματα για προσωρινή παραχώρηση χρήσης του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, για τις εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ, καθώς και για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του αρχαιολογικού πεζοδρόμου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στο δήμο Αθηναίων, στις 23 του μήνα, για εκδηλώσεις, στο πλαίσιο κήρυξης της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα