Συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Συνεργασία της Βουλής των Ελλήνων με την Εθνική Λυρική Σκηνή

Μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής, πολίτες της ελληνικής περιφέρειας, με έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές, θα παρακολουθήσουν –σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι– παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε απευθείας σύνδεση και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Η Βουλή των Ελλήνων και η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεργάζονται για την ενίσχυση του πολιτισμού στην ελληνική περιφέρεια. Μετά την επιτυχημένη συνεργασία του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής με το Εθνικό Θέατρο, μέσω της οποίας οι παραστάσεις του «ταξίδεψαν» ακόμη και στις πιο ακριτικές περιοχές της χώρας, μια νέα συνεργασία, αυτή τη φορά με την Εθνική Λυρική Σκηνή, επισφραγίζει την πρόθεση της Βουλής των Ελλήνων για τη δημιουργία πολιτιστικών δεσμών με τους κατοίκους της περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Κώστας Αθανασίου, και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Γιώργος Κουμεντάκης, υπέγραψαν σήμερα σύμφωνο συνεργασίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα, μέσω του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής, σε πολίτες της ελληνικής περιφέρειας, με έμφαση στις παραμεθόριες περιοχές, να παρακολουθήσουν –σε κλειστούς χώρους που επιλέγουν οι Δήμοι– παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε απευθείας σύνδεση με τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Αθήνα και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Κώστας Αθανασίου, υπογράφοντας το σύμφωνο συνεργασίας αναφέρθηκε στο «εξαιρετικά επιτυχημένο πείραμα της συνεργασίας της Βουλής με το Εθνικό Θέατρο, καθώς μέχρι στιγμής επτά παραστάσεις του, έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες από δεκαπέντε πόλεις της Ελλάδας και τις έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες πολίτες», τονίζοντας: «Είμαι πραγματικά ευτυχής για τη νέα συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, καθώς θα μπορέσει η Βουλή για άλλη μια φορά να βρεθεί κοντά στους συμπολίτες μας στην περιφέρεια της Ελλάδας».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Γιώργος Κουμεντάκης, τόνισε από την πλευρά του πως «πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική ιδέα, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε το έργο μας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, με ανθρώπους που δεν θα είχαν τη δυνατότητα και δεν θα έρχονταν ποτέ να δουν τις παραστάσεις μας».

«Σας ευχαριστούμε θερμά που μας δίνετε αυτή τη δυνατότητα, η οποία είναι τόσο σημαντική για εμάς, και να ξέρετε ότι ο οργανισμός ήδη δουλεύει και θα δουλέψει εντατικά για να πάνε οι καλύτερες παραστάσεις στο κοινό, τιμώντας αυτή τη συμφωνία», ανέφερε τέλος ο κ. Κουμεντάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα