Τα νέα γκραφίτι που αλλάζουν την Αθήνα

Τα νέα γκραφίτι που αλλάζουν την Αθήνα
Τα νέα γκραφίτι που αλλάζουν την Αθήνα Petit Paris d' Athènes - το μικρό Παρίσι των Αθηνών

Το νέο, εντυπωσιακό γκράφιτι, στο Μεταξουργείο, για το οποίο μιλάει όλη η Αθήνα και μερικά ακόμα υπέροχα έργα street art που φιλοτεχνήθηκαν στα πλαίσια του Petit Paris d‘Athènes 2019.

“Τόσο πολλά βιβλία, τόσο λίγος χρόνος”.

Η ετήσια γιορτή τέχνης και πολιτισμού της Αθήνας Petit Paris d‘Athènes, μας χάρισε μερικά υπέροχα νέα γκραφίτι που δίνουν χρώμα στο γκρίζο της καθημερινότητάς μας.

Ο SimpleG, αποφάσισε να τιμήσει τον κόσμο των βιβλίων με μια τοιχογραφία που φιγουράρει στο Μεταξουργείο, συγκεκριμένα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2.

Το Μεταξουργείο άλλωστε φιλοξενεί ορισμένα σπουδαία “κομμάτια” της αθηναϊκής street art τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά νέα murals της περιοχής, είναι πλέον σίγουρα η κοπέλα που διαβάζει, του SimpleG.

Η νέα τοιχογραφία του SimpleG απέναντι από το Wyndham Grand Athens:

Ο SimpleG gεννήθηκε στο νησί της Χίου το καλοκαίρι του ’95 και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Το 2002 η μετακόμιση της οικογένειάς του σε ένα νοτιοδυτικό προάστιο της Αθήνας, “γεμάτο γκράφιτι και tagιές”, όπως o ίδιος σχολιάζει τον έκανε να πιάσει και αυτός για πρώτη φόρα σπρέι στα χέρια του.

Σήμερα, φοιτά στην Σχολή Καλών Τεχνών. Ασχολείται με τα murals από το 2009, ενώ έργα του βρίσκει κανείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πολλές σόλο και ομαδικές εκθέσεις, από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μέχρι το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως τα Street Art City (Γαλλία), Gargar (Ισπανία), Add More Colors (Μάλτα) και Stray Art Syros (Έλλάδα). Επίσης συνεργάζεται με εταιρίες, φεστιβάλ και οργανισμούς όπως η WWF και η Κιβωτός του Κόσμου.

Ένα 3D έργο του Γάλλου street artist “Etien” για το “Μικρό Παρίσι” της Αθήνας:

Κατά τη διάρκεια του Petit Paris d‘Athènes 2019 στην πρωτεύουσα έλαβαν χώρα πολλά πολιτισμικά δρώμενα, ανάμεσα στα οποία ήταν και η παρουσίαση street art έργων, σαν αυτά που θα δείτε παρακάτω.

Petit Paris d’ Athènes – το μικρό Παρίσι των Αθηνών

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012 από πολλές ανεξάρτητες ανήσυχες καλλιτεχνικές ομάδες, προσπαθεί να συλλέξει, να οργανώσει και να διοχετεύσει αυτήν την ενέργεια σε νέες εναλλακτικές πολιτιστικές δομές, όπως είναι τα ετήσια προγράμματά του “Κήποι της Αθήνας”, “το μικρό Παρίσι των Αθηνών” και ‘’η Πατησίων μας’’ με τα αντίστοιχα τρία φεστιβάλ ‘’Athens Gardens Festival’’, ‘’το μικρό Παρίσι των Αθηνών’’ και “Patission Cinemart”.

Oι βασικοί στόχοι του Αθηναϊκού Καλλιτεχνικού Δικτύου είναι η στοχευμένη αξιοποίηση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του καλλιτεχνικού εθελοντισμού, η ανάδειξη του καλλιτεχνικού μας δυναμικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού, η στήριξη των πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών και η πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας που συνεπάγεται αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Όλες τις street art δημιουργίες μπορείτε να τις δείτε εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα