Τερζόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7: Φυσικός ρόλος της Αριστεράς η αντιπολίτευση

Τερζόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7: Φυσικός ρόλος της Αριστεράς η αντιπολίτευση
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2006 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΠΕΡΣΕΣ-ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΙΚΕΤΙΔΕΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΚΟΣ-ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ EUROKINISSI

"Δεν πιστεύω στο μόρφωμα που λέγεται ελληνικό κράτος", δήλωσε ο διεθνής Έλληνας θεατράνθρωπος

«Φυσικός ρόλος της Αριστεράς είναι  η αντιπολίτευση και όχι να κυβερνάει», υποστήριξε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη στο Ραδιόφωνο 24/7, ο διεθνής Έλληνας θεατράνθρωπος Θόδωρος Τερζόπουλος.

«Δεν πιστεύω στο μόρφωμα που λέγεται ελληνικό κράτος. Δεν υπάρχει Κράτος στην Ελλάδα», επέμεινε. «Δεν ιδρύθηκε ποτέ, αυτό το Κράτος αποδομείται και η πρόθεσή του το ίδιο. Το δε υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να καταργηθεί τελείως. Ας υπάρχει μόνο μια υπηρεσία για τις αρχαιότητες και για το σύγχρονο πολιτισμό  άλλοι φορείς».

Στην μοναδική επαφή που είχε ως καλλιτέχνης με το ελληνικό δημόσιο, εργαζόμενος για την ίδρυση  μιας Ακαδημίας Τεχνών, μαζί με τον Λευτέρη Βογιατζή,  τον Βασίλη Παπαβασιλείου και τον Δημήτρη Παπαϊωάνου, ήρθε αντιμέτωπος «με παρατρεχάμενους του υπουργείου. Το μόρφωμα της εξουσίας το αντιμετώπισα από το δεύτερο μήνα κι αυτό κράτησε για 3 χρόνια».

Στη σχέση του με την πόλη της Αθήνας, δεν θυμώνει, ξεκαθάρισε, που ενώ πληρώνει δημοτικά τέλη 6000 ευρώ, για να φτάσει από το σπίτι του στο Κολωνάκι στο θέατρο Αττις, την αθηναϊκή καλλιτεχνική βάση του, στο Μεταξουργείο αναγκάζεται,  σε μια έρημη γη, γεμάτη σκουπίδια και σύριγγες, να κάνει ζιγκ ζαγκ. «Έχω συμφιλιωθεί με την κατάσταση της Ελλάδας και κάνω μια προσπάθεια  να μείνω σε αυτή τουλάχιστον 8 μήνες. Θα επιμείνω να ζυμωθώ στη νέα κατάσταση, να επαναπροσδιορίσω τι πρέπει να κάνω, να φτιάξω ένα σύστημα ή μια νέα γλώσσα», τόνισε.

«Ζω αυτό που θέλω, δεν θέλω αξιώματα», απάντησε στο ερώτημα γιατί αρνείται συστηματικά θεσμικές θέσεις (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα